Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moj-plavi-svijet

Marketing

BLOGARENJE, VJERA I DOMOLJUBLJE


(crtanje portreta - Marko Art Masic)

''Domoljublje ili patriotizam (iz starogrčkog patris, otac; lat. patria, domovina) označava emocionalnu privrženost svome narodu.'' - wikipedia

"Domoljublje nije nacionalizam."
- ostatak ovdje:

https://www.liberal.hr/domoljublje-nije-nacionalizam--i-zasto-je-to-bitno-razumjeti--347

"Čuvaj se onih kojima je domoljublje zanat." ~ Ante Dukić

"Domovinu je stvorio pepeo mrtvih." ~ Alphonse de Lamartine

"Nikad se nemoj zamoriti u davanju domovini." ~ Euripid

"Zemlja se oslobađa ljubavlju, a velika postaje djelima." ~ Goethe

"Želite li upoznati i zavoljeti svoju domovinu, pođite u tuđe zemlje." ~ Ludwig Boerne


Biti domoljub ne znači biti nacionalist, ustaša ili bilo koji drugi ekstrem!!!

Volim svoju Domovinu i znam koliko smo dugo čekali na svoju državu, zastavu, himnu, koliko smo dugo bili uvijek pod nečijom vlašću, od stoljeća sedmog pa do 1990. kad smo konačno dobili slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Pametnom dosta.

E, sad ... što smo dobili, to je za drugu temu.

One osobe koje su toooooolikooooo hvalile HDZ, slinile po HDZ-u, javno pisale da su članice HDZ-a pa kad im nije nešto upalilo, kad je Plenki preuzeo stranku, sada pljuju po toj istoj stranci, a u stvari zna se da su sasvim druge političke orijentacije, zna se da su crvene, da su liberalne itd?

Idemo malo o vjeri:

... mnogima je vjera zanimanje: bacanje križeva, proklinjanje, nazivanje drugih pogrdnim imenima, etiketiranje drugih koji ne misle isto, a sve to skriveno iza nicka, tajnovitog identiteta kojeg se krije kao zmija noge, dok smo većina nas ovdje sa svojim punim imenom, prezimenom, slikom, knjigama, slikama, fotografijama!

... ili kako reče jedan bloger: „Ja se ne kitim križevima da bi bio vjernik nego poštujem običnog čovjeka ma kakav on bio i želim da živi po istini. Pomoći ću mu ma tko on bio. na svako pitanje dat ću odgovor bez uvredljivog naglaska. Zato nastoj raditi malo više na sebi kako bi to uklonila. To bi me učinilo zeru sretnijim... Lijepi pozdrav“

Vjernik biti, to je nešto duboko intimno u svakom čovjeku, a nije niti za javno naslikavanje niti busanje u prsa "ja sam vjernica ja sam vjernica ja sam vjernica" - pa budi vjernica!!!, sebi si vjernica, nisi vjernica za javnost, to nitko nikome ne brani, ali pravom vjerniku ne izlaze ružne riječi iz usta...

Seruckati o vjeri, o domoljublju, a ovamo druge nazivati pogrdnim imenima – to mogu samo osobe koje napišu jedan današnji komentar kod jednog blogera, ali prije par godina i ovo pa se vidi da "vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada!"

„Žao mi je što cure koje znaju to s A. i dalje potkrepljuju njenu bezobraštinu, ulizujući joj se. Ja sam je odavno otpilila, jer nisam dvolična. Gadi mi se kako joj se uvaljuju upravo one koje je na isti način preveslala. „
14. ožu 2015. 09:43

Da, nevjerojatno je, ali ti je sad jasnije zašto se sa svima posvađao/la, kad vidiš da je S. zapravo A., a žena je očito malo umno poremećena. Prestrašno nešto.
8. ožu 2015. 17:14


To s D. je vrlo ružno. Zaista joj nije potrebno. Ali što ćeš. Baš ću pratiti što čini. Treba biti na oprezu. Ne moramo se baš družiti s nekim tko je takav.
14. ožu 2015. 09:43


I nije joj pisano "draga ovo draga ono" ... zašto žene lažu?????

Čista "drama queen", jer ako ne drami, njoj je dosadno i onda od bloga do bloga trola već neko vrijeme o nekim stvarima pa evo i sad može dalje nastaviti u revijalnom tonu sa svojim križevima, „domoljubljem“, „istinom“ i jako vješto skrivenim identitetom, jer su joj ga „ukrali“!

'Kada konačno otkriju i definiraju centar Svemira, mnogi će ljudi biti razočarani što to nisu oni.''.....rekao je jednom Bernard Bailey i pogodio u centar.

U ovoj državi najviše je "domoljuba'' i ''vjernika" po zanimanju.


1. BISER roflroflroflroflroflroflrofl




2. BISER roflroflroflroflrofl





Post je objavljen 26.01.2020. u 16:13 sati.