Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

We Are the champions

Ajmo malo edukacije.

Ne radi idiota kojima općim s materom, nego radi vas drugih koji iskreno mislite da ste u pravu, ali griješite.

Dakle za početak mi živimo u državi koja se zove Republika Hrvatska.

Republika Hrvatska ima svoj ustav koji kaže jasno i glasno da svi državljani Hrvatske imaju pravo birati i biti birani.

Nigdje ne piše da se po tom pitanju mogu raditi izuzetci, po bilo kojem kriteriju, i dobro da je tako, i zna se zašto je tako, zato da bi se spriječio bilo koji vid diskriminacije, prema bilo kome.

Dakle jesmo li shvatili, da bi neko imao pravo glasa, jedini kriterij je posjedovanje hrvatskog državljanstva, ne mjesto gdje se živi, niti gdje se plaća porez, ne nacionalna pripadnost, niti vjersko spolno, političko ili bilo koje drugo opredjeljenje.

Ja sam siguran da postoje idioti, koji bi zabranili glasat Srbima, ili idioti koji bi zabranili glasat hrvatskim državljanima koji srpske nacionalnosti koji žive u Srbiji, siguran sam da postoje idioti koji bi zabranili glasat Romima, vjerojatno i idioti koji bi zabranili glasat homoseksualcima, idioti koji bi zabranili glasat Hrvatima po Kanadi, Americi, kao i idioti koji bi zabranili glasat vašoj djeci koja su otišla jučer ili prije godinu dana trbuhom za kruhom po Njemačkoj ili Irskoj.

E pa isto tako postoje u nemalom broju idioti koji bi zabranili glasovanje Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini, na koje sam se ja u prošlom postu referirao, i to samo zato jer glasaju uglavnom za desnO orjentirane političke Opcije.

Tako svaki put kad imamo izbore, slušamo o tome kako bi trebalo ukinuti glasanje u dijaspori, i najistaknutiji pripadnici lijevih političkih opcija se ne libe izlaziti u javnost, s takvim idejama, pa vjerojatno zato i neki od vas misle da je to normalno i dopustivo.

E pa vidite tu niste u pravu, nije dopustivo, obzirom da je pravo na biranje i biti biran definirano samo jednim kriterijem, posjedovanjem hrvatskog državljanstva, uvođenje bilo kojeg drugog kriterija je fašizam, nema nikakve razlike između vas koji ne bi dali glasat Hrrcegovcima, i onih koji ne bi dali glasat Srbima, pravoslavcima, Židovima, homoseksualcima, ili bilo kome drugo, vi ste potpuno isti.

Eto jel sad jasno, znači oduzimanje ustavom zagarantiranog prava bilo kome je nedopustivo, i nikad neće bit predmetom rasprave i nikad se odnos prema tome neće promijenit.

Oni koji vas dovode u te vode, da govorite gluposti u stilu da imate pravo na drugačije mišljenje, jako dobro znaju što rade, oni su za razliku od vas zlonamjerni i podli manipulatori.

A vi nemojte bit ovce, ili barem ne blejite.


Post je objavljen 25.01.2020. u 15:19 sati.