Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Strahopaketić

Ajme kakav dan.

Došla doma s posla, nastojećki pojela tanjur graha, presvukla se, složila haljinu od zbora ( a luda jer eto baš danas imamo kraći koncert, i to u osamnajst nula nula kad počinje utakmica. Usput u hodniku vidim cedulju od pošte da imam za dić paket. Razmišljam da i ja imam nešta za poslat, pa uzimam cedulju, kadli vidim ispod cedulje mali paketić otkud? Iz jebene Kine. Lako meni šta znam da je unutra maska il tak nešta za moj novi hendi koju je mogo naručit jedino moj junior jer ja nisam, al iz Kine je, halo. Eto pun teve vijesti o viruščini koja odande harači. Al nemam se vremena baktat s time jel taj paketić kontaminiran jer ako mislim stić moram bježat od kuće.
Ulazim na poštu - nema žive duše, šta uopće ne čudi usljed spoznaje da će uskoro počet pjenit voda u bazenu kad krene vaterpolo, a još malo kasnije gorit parket u dvorani kad krene rukomet. Dignem pristigli paket, šaljem odlazni paket i juriš na koncert. Pjevam i razmišljam kakav je rezultat. Srećom me kući dovezli frendovi iz zbora, da ne glavinjam pješke jer se spustila magla gušća od one kroz koju je Džek Trbosjek vrebo žene za trančiranje. Ulijećem u dnevni boravak i gledam utakmicu koja me u par navrata dovela do ruba pada živčanog sustava. Pušim ko manijak i urlam ko da me oni tamo čuju, srećom je produžni kabel daleko pa ne postoji opasnost da me dekne struja ako šta od pljuvačke završi u kablu. Al nemre završit jer gledam i urlam naležećke.
Kad je konačno završilo, sjetim se da kineska kontaminacija još stoji na prozoru u hodniku. Jebote, jel da raspakiram il da bubnem sve komplet u kantu? Ajde iću raspakirat, al natežem neke rukavice na ruke, pa iznosim van i drapam najlon. Unutra debeli stiropor u kojem je maska opkeljena žutom ljepljivom trakom, ne bi je odlijepila da si bog. Trgam, natežem, mrvi se onaj stiropor al traka ne mrda. Pa se sjebem i pritisnem na vestu to šta pokušavam otvorit. Na jedvite jade otkeljim traku, bacam najlon i traku i stiropor u kantu, pa onda i rukavice, i nosim masku u kuću. Perem ruke i mislim si - pa jel baš iz Kine moraju dolazit te gluparije za mobitele? Da se ja ovakva umorna još moram sekirat jel mi na paketu stiglo i sedamnajst kojekakvih virusa od kojih će i crijep spast sa kuće.
Sjetim se da sam naslonila govno i na vestu pa je skidam i bacam na terasu; a onda se sjetim i da je to poslano iz Kine ko zna kad, puno prije jebenog virusa koji kreće na pohod svijetom.

E sad idem popit šlaftablete i idem spavat, da prizaboravim na svekoliki urnebes koji me danas snašo.
Masku ću dezinficirat sutra, uz velike sigurnosne mjere, eno je u najlonu.

Post je objavljen 24.01.2020. u 22:02 sati.