Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Rukometaši i vaterpolisti u lovu na medalje

„Kauboji nakon velike drame izborili polufinale

Hrvatski rukometaši sinoć su u Beču pobjedili Njemačku rezultaton 25-24 čime su osigurali svoje misto u polufinalu. Tako su se „kauboji“ vratili u društvo najboljih nakon tri duge godine! Posljednji put Hrvatska je bila u polufinalu svjetskog prvenstva u Francuskoj 2017., di smo nažalost završili ka četvrti.

Sinoćnja utakmica u Beču bila je izarzito teška . Gotovo cilu utakmicu lovili smo Njemce, koji su stalno imali nekoliko golova prednosti. Imali smo velikih problema u organizaciji napada, pogotovo u prvon poluvrimenu. Obrana je bila mlaka, nije bilo agresivnosti i to su Njemci sjajno koristili. Igrali su brzo, naši su ih teško zaustavljali, pa se Šego naša na pravoj streljani. Loši smo bili i u pucanju sedmeraca, promašili smo čak tri, sve u prvon dilu( dva puta Horvat i jednom Karačić). Tako smo na predah otišli sa tri gola zaostatka, bilo je 14-11 za Njemačku.

Nastavak smo otvorili loše, opet smo imali problema u napadu, dok smo u obrani primili dva gola pa su Njemci otišli na ružnih 16-11. Hrvatska je u tim trenucima izgledala bezidejno, nismo znali ni kako se postavit u obrani , ni kako zabit gol sjajnon Wolfu. Dvadesetak minuta prije kraja , na semaforu je i dalje stalo užasnih minus pet. I onda je uslijedio rijetko viđeni preokret. Igrači su se posložili u glavama , šta je odma dalo rezultata. Konačno smo rješili našu najveću „boljku“ na ovon Euru, vanjski šut. Luka Stepančić je zabio nekoliko pogodaka u nizu, čime je ulio i dodatno samopouzdanje našoj obrani, koja je djelovala puno kompaktnije i sigurnije. Uz Stepančića, nerješiva enigma za Njemce bio je i Karačić, koji je „bušio“ Wolfa sa svih strana. Uz nekoliko ukradenih lopti u obrani, konačno smo došli do izjednačenja deset minuta prije kraja. Nakon toga Njemci ponovno dolaze u prednost, te su u prilici i otići na dva razlike , međutim ovaj put Hrvatska to ne dopušta i vraća stavri na početak. Manje od pet minuta prije kraja „kauboji“ zabijaju za 24-24. Tada se zbio ključni momenat utakmice. Hendrik Pekeler zaradija je dvi minute isključenja zbog užasno nekorektnog i prljavog starta na Luki Stepančiću. Minut ipo prije kraja Karačić je doveo Hrvatsku u vodstvo 25-24. Trinest sekundi prije kraja Šego je sjajno zaustavio Njemce i odveo Hrvatsku u polufinale Eura.

Šta reć, ratnička utakmica sa infarktnon završnicon koja je završena spektakularnin preokreton naših „kauboja“. Scenarij kakav ne bi režira ni Alfred Hitchcock. Čestitan našin igračima šta su se uspili dignit iz rezultatskog minusa , te othrvat na njemačku prljavu igru. Igrali su sramotno grubo, totalno nekorektno i nesportski. Eh, samo ovaj put nisu bili domaćini, pa ih suci nisu štedili. Čak četvrtinu utakmice njihovi igrači bili su isključeni, šta dovoljno govori o njima. Pekeleru, Gensheimeru, Wienceku i Kohlbacheru misto je u UFC kavezu, ne na rukometnon terenu. Sjajni su ko igrači, međutim na terenu su divljaci. Nadan se da će EHF pronaći način da budu sankcionirani, jer ovo je nedopustivo i sramotno. Još uz sve to su i arogantni i bahati i isčuđavaju se kad ih isključe. Sportsko dno dna, hvala Vam „kauboji“ šta ste te grubijane poslali kući. Hrvatska je pokazala da je najbolja kad je najteže, te se sada u miru možemo okrenit utakmicama protiv Češke i Španjolske.

„Barakude“ samouvjereno u četvrtfinale

Ovaj siječanj je iznimka u sportskon smislu, jer se uz već tradicionalno rukometno prvenstvo, igra i prvenstvo u vaterpolu. Razlog tome je šta je 2020. olimpijska godina, pa je ono pomaknuto iz srpnja u siječanj.

Hrvatska je rutinski odradila posao u skupini, upisavši sve tri pobjede. Jučer popodne smo u posljednjen kolu naše grupe pobjedili Slovačku 16-4. Iako Slovačka nije po kvaliteti onaj pravi suparnik Hrvatskoj, nije baš sve išlo glatko. Mučili smo se s realizacijon cilu prvu četvrtinu, te smo na predah otišli s rezultaton 4-1. Maro Joković potrošija je dosta baluna, jednostvano ga nije iša šut. Kad već on nije bio raspoložen, svoj obol pobjedi dali su Bušlje i Miloš, naši najraspoloženiji igrači u prvon poluvremenu. Na predah smo otišli sa 7-2.

U drugon poluvremenu, potpuno smo se razigrali, te smo rutinski priveli utakmicu kraju. Pokazali smo klasu i sada u miru čekamo četvrtfinalni dvoboj s Grcima. Oni su uvik neugodan protivnik, međutim budemo li mi na pravoj razini pobjeda ne bi tribala doć u pitanje. Igramo fantastično, čvrsti smo u obrani i imamo širok repertoar rješenja u napadu. Od novijih igrača najviše me se dojmio Lovre Miloš. Nevjerojatno je brz, ima sjajan šut i neustrašiv je. Također, drago mije ponovno u bazenu vidit i Luku Bukića, koji je bi , po meni, triba bit nasljednik Sandra Sukna.

Sad imamo četiri dana odmora da se pripremimo za utakmicu protiv Grčke. Naprid „barakude, idemo po novu medalju!



Post je objavljen 19.01.2020. u 18:12 sati.