Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/theartofbeingyourself

Marketing

Fragment jučerašnjeg razgovora s Jeguljom.

Jučer smo se dakle čuli prvi put nakon blagdanske pauze. Nekoliko uobičajenih poziva ujutro da bi se se gospodinim napokon moglo popričati."Stari, za pola sata me zovi." Pa onda kroz sat vremena: "Evo, samo da marendam, pa te zovem." Pa je marenda već davno prošla, čak i tri marende, osim ako se namjerio pojesti cijelog pečenog vola, to je onda druga stvar. Naviknut da je on zaboravljiv i da nema pojma s kim je sve pričao to jutro na telefon, zovem ponovo i napokon se javlja spreman za razgovor i kaže veselim tonom:
"Ajde, udaraj, ako misliš udarati."
"Pa, ako već moliš, ajde. Iako, čemu udaranje. Ajde, lijepo okupi sve momke s kojima raspolažeš i idemo završiti to što treba. I nema potrebe da to bude već danas. Može i sutra.", odrecitiram ja.
"Hm. Hm.", Jegulja malo mrmlja, zvuči kao da nešto mozga, zbraja datume, hitne poslove. "Stari, ajde kroz dva tjedna ćemo.", kaže on i kaže okvirni datum.
Opet po malo odgađa, oteže, pomislim. Ali sada je s umjerenim rokom. U međuvremenu sam saznao da su mu poslovi u zadnje vrijeme krenuli puno bolje nego što bi meni priznao, tako da se vodim tom informacijom.
Žali se kako je poskupila cijena radne snage, na što ja kažem kako su ovi skuplji sigurno i puno bolji, vrijedniji, brži i efikasniji.
"Ma sad bi ti rekao", kaže on, "Skuplji su i sporiji. Jebe im se. Znaju da ovisim o njima".
"Ma ajde", kažem ja, "Sad će tebi doći novo zlatno doba, kad su mnogi zatvorili obrte, propali, otišli u Njemačku, štogod. Sad ćeš biti glavna faca u okruženju."
"Ma."
"Ti si navikao kukati, to ti je to.Nije tebi tako loše. Onda ovako, čujemo se dan-dva prije dogovorenog datuma. Ali nemoj mi onda opet odgađati za još dva tjedna, pa još tri, pa još pet mjeseci. Toga mi je svega preko glave."
"Ma ne, ne.", nasmije se on.
"Ali čuj", nastavljam, "Ako bude potrebno, ja ću podići šator ispred tvoje kuće i poželjet ti dobro jutro svaki dan. Popit ćemo i kavu, ponjet ću u termosici."
"Haha, ma ne brini", kaže on (e, koliko sam samo puta čuo od njega "da ne brinem"), "možda te i iznenadim ranije."
"Ranije?! Pa prije ću vidjeti nekoga da šeće po moru, nego da me ti iznenadiš ranije."
"Hahaha, a baš si bezobrazan."

I tako to ide, u revijalnom tonu, pa ćemo vidjeti kako će se stvari dalje razvijati. Što je najbolje, ima on jednu simpatičnost u sebi i vrlo vjerojatno ću ga ponovo angažirati za neki posao, samo ću malo drukčije postaviti neke stvari.

Post je objavljen 18.01.2020. u 10:11 sati.