Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Kada nužda nije sramota


Draga je već pisala kako ove godine putujemo u Prag. Za sada, bilo je dosta Japana. Avio karte su kupljene, soba je rezervirana 24. svibnja do 7. lipnja. Sada je vrijeme za podrobno upoznavanje s Pragom i svime lijepim što nas čeka. Kako ne spadamo u "fifi" turiste, one koji trče za zastavicom ili šeširom vodiča, potrebno je dobro upoznati grad prije nego stignemo tamo. Zbog toga skinuh mapu Praga u pdf-u. O svakom objektu obilježenom brojem na mapi u nastavku je opis objekta. Nisu bitni samo brojevi. Puno je toga što se može vidjeti na karti a nije posebno obilježeno brojem. Nakon takvog upoznavanja odem na yutrubu i pogledam što je o tome snimljeno. Ne nabadam na slijepo i bez veze. Tragam ciljano.

A sada o temi teksta.
Ugodno me iznenadilo kada sam vidjeo da je na mapi obilježen SVAKI javni WC! Za svaku pohvalu. Tako se to radi u kulturnim zemljama.
Usporedbe radi, pokušavao sam na mapama Rijeke, Europske prijestolnice kulture 2020.g. vidjeti gdje se čovjek može popišati ili poslužiti se sanitarnim čvorom. Nema ih ni na jednoj, jedinoj karti. Vjerujem da je malo i rječana koji znaju da imamo samo tri besplatna javna WC-a i jedan koji treba platiti na autobusnoj stanici. Pokušavam zamisliti turiste koje uhvati nužda pa moraju gradom pitati prolaznike gdje se popišati.

Prag je grad kulture, a Rijeka je prijestolnica kulture ove godine u Europi. Prijestolnica koju je sram pokazati na mapi gdje se gosti mogu olakšati. Sramota za EPK 2020. Nije dovoljno reći: Mi smo kulturni. Kultura se živi!







Post je objavljen 17.01.2020. u 11:30 sati.