Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Najveće nade hrvatskog rukometa

Europsko rukometno prvenstvo polako se zahuktava , a ja sam , prije onih pravih okršaja, odlučila ovaj tekst posvetiti onima koji tek dolaze. Svi znamo da je Hrvatska rukometna velesila, da u svojim vitrinama imamo velik broj medalja i pehara. Posljednjih nekoliko godina naši „kauboji“ upali su rezultatsku krizu , zadnje odličje osvojili smo prije četiri godine u Poljskoj(bronca). Sada tražimo način da prekinemo loše razdoblje u kojem smo se zatekli, a kao jedino moguće rješenje nameće se uvođenje svježe krvi. Da talenata imamo, vidjeli i na prošlogodišnjen juniorskon mundijalu, di je Hrvatska osvojila srebrnu medalju. Upravo neki od nositelja igre Dominikovićevih izabranika, trebali bi uskoro igrate važne uloge u seniorskom rukometu. Ja ću Vam predstaviti sedam mladića koji bi u bliskoj budućnosti trebali vratit „kauboje“ na svjetski vrh.

Josip Šarac – jedan od najvećih talenata ne samo hrvatskog, već i svjetskog rukometa. Ovaj 21-godišnji srednji vanjski igra sezonu života u slovenskom Celju. Potvrda dobre forme stigla je kada je uvršten u momčad kola lige prvaka. Karijeru je počeo u Izviđaču iz Ljubuškog, međutim 2018. priključio se Celju, gdje je vrlo brzo pokaza sve svoje kvalitete. Nagradu za dobra ovogodišnja izdanja dobija je kada je izbornik Hrvatske Lino Červar objavio listu putnika za Euro, na kojoj se naša i Josip. Od njega očekujemo veliki stvari, te je najizgledniji kandidat za nasljednjika Domagoja Duvnjaka.



Moreno Car – daroviti golman koji uspješno brani za Nexe. Odmah po dolasku u Našice posta je jako bitan kotačić u igri Slavonaca. Jedan je od najzaslužnijih za Nexeov plasman na Final Four SEHA lige prošle sezone. Inače, u Nexe je doša iz Poreča, te odmah prigrabija golmansku „jedinicu“. Naša se i na proširenon popisu Červara za ovogodišnji Euro, međutim na kraju je otpisan. Šteta, međutim Moreno je mlad, za njega ima vrimena.


Halil Jaganjac – također igrač Našičana, jedan od najtalentiranijih vanjskih igrača svijeta. Još ka tinejdžer otiša je u inozemstvo, najprije u Francusku, potom u Makedoniju. Nakon toga dolazi u Nexe , di je pokaza svu raskoš svog talenta. Najbolji je vanjski igrač Našičana, ima razoran udarac i odlično prolazi u igri jedan na jedan. Uz to, odlično igra obranu, dakle ima sve predispozicije da ostvari vrhunsku karijeru.


Filip Vistorop – također član U-21 Hrvatske koja je prošlo lito osvojila srebro. Nije se puno naigra , bija je rezerva upravo Jaganjcu, međutim kad god bi uša u igru odigra bi dobro. Igrač je Zagreba , di polako dobiva priliku da pokaže sve šta zna. Na njegovoj poziciji je Matej Hrstić, pa Filip triba još dosta radit da bi bio starter. Jedno je sigurno, talent ima, kad će ga u potpunosti pokazat teško je prognozirat, jer ne razvija se svaki igrač jednakom brzinom. Bude li i dalje naporno trenira, to će kad-tad doć na naplatu.


Ivan Martinović- MVP juniorskog svjetskog prvenstav lani. Igra na poziciji desnog vanjskog, te ga brojni stručnjaci smatraju nasljednikon Petra Metličića. Član je njemačkog Gummersbacha, bija je i na Červarovon popisu za Euro, međutim netom prije puta otpa je zbog ozljede. Nadan se da ćemo ga vidjeti na olimpijadi u Tokiju za šest miseci.


Gianfranco Pribetić – još jedan igrač Nexea, ovaj put rič je o talentiranon pivotu. Talentirani 19-godišnji Riječanin stiga je u Našice iz Poreča prošlo lito. To je već drugo veliko pojačanje koje je Nexe našlo u Poreču, nakon Morena Cara. Na crti zasad prednost ima Mario Tomić, međutim Pribetić dobija sve veću minutažu. On i Šipić tribali bi u narednim godinama bit rješenja na poziciji pivota za Hrvatsku na velikim natjecanjima.


Fran Mileta – desno krilo Nexea, proglašen za najbolje desno krilo juniorskog mundijala. Ovaj mladi Labinjanin skrenija je pozornost na sebe na prošlogodišnjem prvenstvu U-21, di je bio jedan od naših najboljih igrača. Od dolaska u Našice pruža dobre igre, šta je pripozna izbornik Červar uvrstivši ga na prošireni popis za Euro , međutim i on je otpa zbog ozljede.


Ovi igrači bi, po mom mišljenju, tribali činit okosnicu Hrvatske na olimpijskim igrama u Parizu 2024. Naravno , uz njih tu bi još tribali bit Štrlek, Šipić, Matanović, Cindrić, Duvnjak, Karačić, Mandić , Stepančić i Šego. Bude li u ovakvom sastavu, Hrvatska će biti jedan od najvećih kandidata za zlato.

Post je objavljen 15.01.2020. u 13:28 sati.