Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Malo điranja i po graduMora se koji put i prođirati i po gradu, ovaj put za one koji su manje pokretni jer se svake godine moraju pribaviti razne potvrde kako bi zadržali beneficije. Sunčan i relativno topao dan nudio je i više, ali nisam imao puno vremena za šetnje jer je trebalo obaviti dosta toga.

Prošao sam usput i kraj medicin. fakulteta u ulici braće Branchetta i primijetio u parkiću oko zgrada razna stabla i grmlje, kesten, koprivić, magnoliju, platanu, palmu, bor, čempres, tisu, cedar, lovor... , a kad razlista u proljeće vjerojatno ću više toga.U gradu je teško zaobići ovu fontanu uz koju su statue dvoje djece, poklon prijateljskog grada Kawasaki.


Nedaleko je i spomenik grobničkim mlikaricama koje su nekad, dok nije bilo javnog prijevoza, u grad pješice donosile svježe mlijeko, ogrjev i drugo, a imale su i fenjer kako bi vidjele hodati po mraku .


Kosi toranj nije toliko kos ni velik kao onaj u Pisi, ali često vidim skupine turista koji zastanu ispod njega.


Malo dalje na Sušaku lijepa stara zgrada gdje je nekad bila pošta u koju sam zalazio, a to potvrđuje i ovaj žuti sandučić koji još uvijek stoji. Sada je ovdje trgovina računalne opreme, a odmah preko puta bila je i ljekarna (gdje je nekad radila i @mecabg), u kojoj za sada još uvijek nema ništa.


Šetnja rivom i pogled sa gata Karoline Riječke na luksuzne jahte prema Rivi Boduli.


Na Adamićevom gatu je vezana Čermakova jahta 'Sagitta alba', bivša 'Joke' koju je kupio od Keruma, cijena 'sitnica', samo 3,6 milijuna €.
Ako mislite kupovati jahte i druga plovila kupujte ih sada po zimi jer će prije ljeta biti dosta skuplja.

Ove dvije se mogu povećati, vidi se i Trsatska gradina na brdu.


Ovih dana ide nešto kaloričnije, recimo pirjane gljive lisice, mrtvačke trube, vrganji, šampinjoni i malo judinog uha (koje baš i ne volim jer je baš kao da se gricka nečije uho) sa povrćem, raznim začinima i na kraju dodanim maslin. uljem, ali morati ću više raznih salata jer sam dobio pola kg već ove zime.
Ja sam više za ovakve manje barke, a uskoro bih mogao i jednu sličnu početi pripremati za ljeto.


Post je objavljen 14.01.2020. u 01:01 sati.