Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

kulturocid

a, ne, ne nije rič o tome da su se glumci međusobno poubijali radi uloge u prvom hrvatskom humorističnom filmu nego o umitnicima koje duboko veže osjećaj prema rodnom kraju odnosno povratak među svoje korjenje. bila je jednom jedna serija šta se zvala korjeni i koja je pričala o ropstvu u demokrtatskoj americi, ali ovo nije taj slučaj, ovo je priča iz srca prijestoljnice europske kulture.

dakle, lik, umitnik, je doša na ideju da postavi svoju umitničku instalaciju, u gradu prijestolnici europske kulture, predstavljenu jednim stogom sijena. ja neznan šta je njega puklo, tj. koju drogu troši, da usrid pješaške zone grada europske kulture postavi stog sjena, i to živi stog sjena, mislin od pravog sijena, a ne ka one božične jelke u obliku stošca po trgovima. i onda se naša drugi lik koji je taj stog sjena zapalija i time napravija kulturocid.

e sad, ako je on sa tim stogom sijena tija reč da smo mi svi došli sa sela i da nan vraća mirise djetinstva onda nije puno falija, ali ako je ovi lik šta je taj stog zapalija to doživija ka atak na njegov urbani habitus i protivi se tome da bude stoka sitnog zuba onda nije čudo šta je to učinija. ili recimo to ovako. recimo da ja dođen sa stradom koza na rivu i nasri rive i okupin da se poseru pa onda to proglasin umitničkon instalacijin jer je svako govno isto, tj. brabonjak, jer ruku nasrce i koza je umitnik kad posere višestruko istih brabonjaka šta se za krave ne more kazat jer one kad poseru onda brate sve zalitaju, jel tako da bi mi oma zvali policiju? e ali, ja san umitnik i dobija san dozvolu grada da mogu postavit svoju umitničku instalaciju pa mi morete puvat u guzicu. a, ste vidli?
mislim, to su teme o kojima valja razgovarat, a ne da dođe neki lik i kokne koju kozu samo zato šta se uželija pečenog a nemore ić u prelice. jel bi to bija kulturocid il neovlašteno bavljenje mesarstvom?

Post je objavljen 12.01.2020. u 21:20 sati.