Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

HVALA ŠTO NISTE VOLELI ''PRINCEZU GLORIJU IZ ČAROBNE ŠUME''IZ 2008


Žena zbog koje je 2008 godine nastala ''Princeza Glorija u čarobnoj šumi'' autorke Dajane Diverno jeste upravo njena mama. Ta žena je bila uistinu divna, slika i prilika kraljice (po potrebi pojasnićemo i uporednom slikom ako treba). Bajka je proizašla iz neuspešne predstave 2008god. i tokom 2019 godine je predstavljena u okviru ''The first anthology'', kao deo scenarija za film, potom u ''Fairy tales 1'' u tri verzije prevoda, i u ''Fire eventyr'' u bajkama na norveškom jeziku. Sve to će u doglednom periodu biti promovisano.

Šta Dajana kaže o proteklih 10 godina od vremena nastanka celokupne ideje?
''Kaže da je sve to bilo vrlo zanimljivo, posebno posmatrano s strane tog ko je i šta je moja mama, pa sve do onih ljudi koji su ulazili i bili deo mog života.'' Tako je u proteklom peirodu Dajana saznala i dosta o precima svog tate (Italija), takodje i o precima oca njene dece... (Mađarska, Rusija), i sve to je uistinu vrlo interesantno.( u narednom periodu šokacije tek slede, al polako.. jedno po jedno)

Mada, opet od literarnih stvari koje su nastale još nas uvek u pravom planu zanima bajka broj 8 ''Zmajev legionar i kraljica cveća''.
To je Dajana posvetila sama sebi jer kao dete nikad nije imala crtani za sebe.

Post je objavljen 12.01.2020. u 14:48 sati.