Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Princ i princeza i grtalica

I tak. Odoše Hari i Megan za Kanadu. Između ostalog, oni bi bili financijski neovisni, šta je i logično; pa nećeš baku tražit za sladoled il par limenki pive kad ti se možda otvore dizne uz neki film. Pa onda ona nemre nikak normalno obavljat majčinske dužnosti, a on se ne slaže s bratom, pa bi onda osnovali i neku novu dobrotvornu udrugu. Po mogućnosti par hiljada kilometara daleko od palače.
Kad se bolje pogleda, pa ko bi to sve mogo bavit. Evo samo nekih pravila koja se al nikako ne smiju prekršit. Žene moraju uvijek i isključivo sjedit spojenih nogu, blago nagnutih na jednu stranu. Nećeš ti majci prekrižit noge il sjest ko kaubojka Rajka u hlačama, jer hlače ni ne smiju nosit, isključivo suknje il haljine. Onda recimo kad se pije čaj mora se jako pazit na položaj malog prsta i palca, ima se i tečaj tijekom kojeg se valjda slupa četrdesetosam servisa šalica i iščaši ruka ,četrnajst puta dok se ne nauči jebenu šalicu kraljevski držat. Nema jest dok si gladna, trpat u sebe ko da si u rudniku kopala; čim kraljica spusti beštek gotovo je jelo. Pa kad kraljica nije gladna i spusti vilicu i nož za dvije minute, a ti taman kreneš pilit meso i moraš ga ostavit nedopiljeno. Znači red je trpat u džepove il gutat cijele komade da se uspiješ najest barem do idućeg obroka, plus stalno fektat za praške za veš koji skidaju masne mrlje sa svečanih oprava. Nema ni skidanja kaputa u javnosti, ni pod kojim okolnostima; da gori nebo i zemlja imaš kaput ostavit na sebi i jebat sve po spisku onom ko te nagovorio da obučeš kaput jer je najavilo kišu za popodne, Nosi kaput dok se ne zanesvijestiš. Nema držanja za ruke prinčevskog para; šta se imaju vodat ko da su bolesni na oči? Hodat jedno kraj drugog, i to ona nikad ne smije imat cipele na punu petu u kraljičinoj nazočnosti. Ne smije imat upadljiv lak za nokte; i to je bakina regula, nema majci naglocrvenih kandži na rukama ko da plešeš u Mulan Ružu. Flajbaj nokte onim sedefasto roza i budi sretna da dobiješ za aceton, da ne malaš sloj na sloj laka do besvijesti. Obligatan je i naklon starijim stanovnicima palače, i to lijeva noga ko da ćeš čučnut, ruke damski spojene naprvo i blagi naklon glave; sigurna sam da i za to ima barem tromjesečni kurs.

Jedino mi nije jasno kud su napeli za Kanadu? Pa jel oni nisu čuli pismo Muje iz Kanade? I on je isprva bio oduševljen gracioznim jelenima i divnim bojama lišća, al onda kad je krenulo bijelo govno trpat, pa skršio sedam lopata, pa imo problema sa vozačem grtalice koji je valjda samo čeko da Mujo razlopata pa da sastavi čistit cestu i nabaca bijelo govno nazad na trotoar. Pa kad je nakon dugo vremena konačno uspio rastrpat auto i otić po živežne namirnice, bubno autom jelena i napravio tri hiljade dolara štete na autu i jebo i jelene i lovce koji nisu rogate nemani pobili još tijekom jeseni. Na kraju odlučio odselit, mislim u Kaliforniju.

Pa ak neko ima kontakt s njima, nek im prevede Mujino pismo. Mladi su, oni se vesele grudanju i sanjkanju i gledanju snježne idile kroz prozor, a pojma nemaju koja kataklizma ih čeka. Sigurna sam da bi odustali čim bi preslušali nadasve poučne Mujine memoare okolo bijelog govna i grtalice.




Post je objavljen 09.01.2020. u 20:30 sati.