Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Anonimne prijave (5400.post)



Ne volim pisati o obrazovnim temama na svom blogu, nedavno sam naletio na zanimljivu anketu, jako malo ljudi u Hrvatskoj rado provodi vrijeme na svom radnom mjestu. Eto danas mi ništa pametnije ne pada na pamet od teme koja je bila neshvaćena kod zadnjeg štrajka prosvjetara.
Protiv anonimnih prijava se pobunila kolegica koja ih je prošle godine imala pet, pokrenula je peticiju i uskoro imala desetak tisuća potpisa. Na svaku anonimnu prijavu izlaze inspekcije, kod nje je svaki put konstatirano da navodi u prijavi ne stoje, uostalom ona uživa i status profesorice savjetnice. Neki pak posumnjaju i u lokalne inspekcije, onda dolazi inspekcija iz Zagreba, sasvim pristojnu sumu to košta.
Igrom slučaja imao sam samo jednu anonimnu prijavu. Ravnatelj me zvao na razgovor, a ja sam mu donio PrtSc raspravu s fejsa moje učenice kojoj nisam bio prijatelj, a poslala mi je druga učenica, tako da o anonimnosti nije više bilo govora, diskusija potpuno primitivna i iskrivljena, radilo se o satu kad su se uspoređivali latinsko njemački izrazi, sporna je bila riječ "oral", a babe su sve razumjele "na što sam ja mislio".
Ravnatelj je pozvao mamu učenice, iako je meni suočavanje bilo potpuno glupo, žena je bila pomalo histerična, pa sam se nasmijao, na što je ona poludila. Rekao sam joj, gospođo, ako je Vama potpuno nebitno značenje oralne higijene ne mogu Vam pomoći.
Toj curi sam godinu prije poklonio na kraju godine odličnu ocjenu radi općeg uspjeha, a kasnije je spasio od kolegica, koje su se željele obračunati s njom nakon što je tema bila i na učeničkom vijeću.
Inače kolegica s početka posta je jučer prozvala na nastavničkoj grupu ministricu, pa pretpostavljam da slijede nove anonimne prijave i da inspektori trljaju ruke zbog novih dnevnica.





Post je objavljen 09.01.2020. u 11:46 sati.