Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Valentina Pereglin – ponos sportske Hrvatske

Prošlu godinu svakako je obilježila Valentina Pelegrin, hrvatska predstavnica u samostrelu. Ova 26-godišnja Zagrepčanka učinila je nešto impresivno, nešto šta ima puno veću težinu od osvajanja odličja.

Na svjetskon prvenstvu u Ulyanovsku, u disciplini gađanja samostrelon na 50 metara, suci su joj pogrešno dodilili dva kruga više nego šta je pogodila. Valentina je odma reagirala, te je uložila prigovr kod suca. Njen prigovor je odbijen, te je Valentina završila natjecanje na drugon mistu, znači osvojila je srebro. Međutim, na dodijeli medalja, Valentina je svoje srebro proslijedila Njemici koja je tada bila brončana, dok je ona svoju broncu proslijedila svojoj sunarodnjakinji, tada četvrtoplasiranoj. Kasnije navečer, Valentin zahtjev za pripravkon bodova uvažen je. Svit samostrela bija je u šoku. Nikada u povisti nije se dogodilo ništa slično. Za ovaj hvale vridan potez naša Valentina dobila je nagradu Međunarodne samostrelske federacije za fair- play godine.

Na istom prvenstvu, u disciplini field samostrel, Valentina se okitila zlatom. Tako se još jednon potvrdila izreka „dobro se dobrim vraća“. Ova mlada Zagrepčanka ima bogatu kolekciju medalja osvojenih u kadetskoj , juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, koje teško i izbrojit.

Sama Valentina ističe da joj je nabitniji fair – play, jer je on jedan od razloga zbog kojeg sport i postoji. Trenutak kad je protivnici pridala srebrnu medalju vjerojatno joj je bioja jedan od najemotivnijih momenata u životu. Na toj dodjeli odličja skoro svi su plakali, bilo je toliko osjećaja da je to teško ričima opisat.

Ova je predivna strana sporta, zbog kojega ga svi pratimo i volimo. Valentina je za ovaj fantastičan potez nagrađena i od strane hrvatskog olimpijskog odbora, dobila je nagradu za fair – play godine. Ta nagrada , po mom mišljenju ima veću težinu od nagrade za najbolje sportaše, jer sport je takav da netko uvik mora bit na postolju, dok je ovo individualni potez pojedinca, koji je neobavezan, a dolazi do izražaja vridnost veća od odličja i pehara, ona ljudska.

To je nešto šta naučiš u krugu obitelji. Valentinina mama Branka najbolja je hrvatska samostreličarka svih vremena, dok je njen brat Domagoj također uspješan u ovom sportu. Tako je Valentina od svoje mame nasljedila sportski talent, te je uz čitav niz velikih rezultata pokazala Hrvatskoj i svitu da postoji nešto važnije od trofeja- poštenje. Ja joj se divin zbog toga šta je uradila i želim joj svako dobro kako u nastavku karijere, tako i u privatnon životu.



Post je objavljen 08.01.2020. u 16:32 sati.