Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Trešnjevka puna benzina



Benzinska pumpa INE u Ulici Božidara Adžije, nekad Ulici Kate Dumbović, a još prije Samoborskoj cesta (u doba kada je sadašnja Samoborska cesta bila izvan gradskog područja Zagreba). Snimio: Vanja


Prije nekoliko dana sam snimio ovu fotku benzinske pumpe u Adžijinoj ulici, meni bolje znanoj kao Ulici Kate Dumbović ... pa su mi nekako misli skrenule na to kako ovaj središnji i najstariji dio Trešnjevke ima bitno više benzinskih pumpi nego ostali središnji dijelovi grada.

Ispravite me ako griješim odnosno ako sam neku pumpu propustio spomenuti ... ali, Črnomerec ima tek pumpu u Ilic, na početku Kustošije, slijedeća je kod Vrapčanske ceste (smjer istok).
A u zapadnom smjeru je bila ona u Jagićevoj koja više ne postoji.
Medveščak ima onu na Langovu trgu te gore prema Mihaljevcu. I ni jednu više.
Peščenica ima pumpu na Planinskoj i tek onu dolje na Heinzelovoj kod Vukovarske. I zatim samo onu na Ulici grada Gospića kod Autoputa.
Maksimir ima pumpu na početku Bukovačke i one dvije na Maksimirskoj.
Trnje ima Miramarsku, onu u Vukovarskoj kod ex Plivine zgrade te treću na Držićevoj, prije Mosta mladosti.

A središnja Trešnjevka ima čak 4, onu u Novoj cesti kod Trešnjevačkog placa pa onu Kranjčevićevoj, pa ovu u Žajinoj, pa onu u Zagorskoj ... i tu možemo dodati i petu, onu u Selskoj južno od Baštijanove.
A ako ćemo gledati cijelu Trešnjevku tad ima i ona jedna na Horvaćanskoj kod Jaruna i cijelih 3 na južnoj strani ZG avenije (Prečko, kod Petrovaradinske, Staglišće) i još jedna na sjevernoj strani (Rudeš) .. a onda je tu još i jedna na Zagrebačkoj cesti. Dakle, ukupno 10!!!

Čini se da Trešnjevka nije samo najgušće naseljen dio Zagreba i cijele Hrvatske nego i najviše "preliven" benzinom .....

P.S: Usput, zna li netko kada su izgrađene sve te trešnjevačke benzinske pumpe?

Za ove u Novoj cesti, Kranjčevićevoj, Adžijinoj, Selskoj znam otkad znam za sebe ... Ona na Zagorskoj je sagrađena tamo negdje oko 2005. (?), a mislim da je tako nekako, ili koju godinu kasnije, nastala i ona na Horvaćanskoj (nakon prosvjeda građana koji je gradnju odgodio za 3-4 godine) .....

Post je objavljen 07.01.2020. u 16:54 sati.