Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljubavjejednostavnoljubav

Marketing

Vraćamo se svakodnevici

Bilo je turbulentno u zadnjem mjesecu prošle godine. Uz pripremu za blagdane, pratili smo izbornu utrku. Kažu da su muž i žena , političari i politika ,vrlo slični. Ima istine u tome. Muž i žena imaju sučeljavanja u četiri zida. Nitko ih ne vidi, nitko ih (barem tako misle), ne čuje, pa debata traje tako dugo dok mišljenja i stavove ne usklade. Za razliku od njih, političari debatiraju javno, mišljenja i stavove usklađuju daleko od očiju javnosti.

Bilo je zanimljivo na obiteljskim i prijateljskim druženjima. Uz bogatu trpezu i dobru kapljicu, nezaobilazna tema bila je politika.

Zanimljivo je kako svaki pojedinac gorljivo brani svog kandidata, drugi ga osporava (naravno, po mišljenju govornika, argumentirano). Bilo je parova koji sučeljavanje nisu odradili u svoja četiri zida ,pa su mišljenje i stavove usklađivali pred svima. Neki prijatelji izvlačili su ispod tepiha davno zaboravljene nesporazume. Bilo je (blago rečeno)žustro. Nevjerojatno je koliko se svaki pojedinac razumije u politiku. Šteta jer nisu političari, rekli bi slušajući ih.

Kao promatrač i slušač (kad je politika u pitanju) , naučila sam da je malo toga što ljude može ujediniti ili posvađati, kao rasprava o politici. S druge strane, jedno malo društvo moglo bi poslužiti kao ogledni primjerak društva u cjelini. Ako je tome tako , naše društvo dobro funkcionira.

Prošli su blagdani i praznici. Prošli su izbori. Vraćamo se svakodnevici najdužeg mjeseca u godini. Usklađujemo račune, čekamo nove obračune i razlike, gledamo gdje su akcije. Opet je aktualna tema, borba za preživljavanje.Post je objavljen 06.01.2020. u 20:04 sati.