Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

HRVATSKI BIRAČI ZA PREDSJEDNIKA RH IZABRALI ZORANA MILANOVIĆA


ZORAN MILANOVIĆ:

" NEĆE BITI SPLETKI, TAJNIH DILOVA I POSLOVA"


Zoran Milanović , koji je u periodu od 2012. do 2015. bio i premijer Republike Hrvatske pobijedio je u drugom krugu predsjedničkih izbora održanih 5. siječnja 2020 sa 1.034.000 biračka glasa, što u postotku iznosi 52,70% glasova, dok je aktualna predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović poražena, odnosno izgubila je izbore jer je za nju glasalo samo 928.000 birača što u postotku iznosi 47,30% glasova.
To su neslužbeni rezultati izbora sedmih predsjedničkih izbora u RH. Razlika u glasovima je za 100.000 veća za Milanovića.



Zoran Milanović sa suprugom

U svom govoru Milanović je između ostaloga rekao:
„Onakav kakav sam bio u kampanji, bit ću i kao predsjednik, govorit ću , pitati, sugerirati, davati prijedloge i nadam se da neću iznevjeriti povjerenje koje ste mi dali. To je veliko obećanje, jer ovo 4 milijuna što nas ima traži svoje mjesto pod suncem, mjesto u Europi koje je i dalje najljepše mjesto i kontinent za život, i mi smo dio tog kontinenta. Vjerujem da ćemo u tome biti uspješni, i sa svakim tko bude u izvršni vlasti surađivat ću. Znam što predsjednik može, što ne može, neće biti spletki, tajnih dilova i poslova, za mene će sve stranke biti iste jer mi smo stranačka parlamentarna demokracija. Nije savršeno, ali bolje od toga nema. Jedina snaga je snaga govora, uvjerljivost Ustava, koji je društveni dogovor i treba ga poštivati“, rekao je.




Zanimljivo je da ni Milanović ni Grabar Kitarović nisu u svojim stožernim strankama, prilikom svojih govora, dozvolili zviždanje na spominjanje imena suparničkog kandidata- već su to zviždanje svojom retorikom zaustavili. Čini se da u kulturu komuniciranja ulazi ophođenje bez efekta omalovažavanja.



Kolinda Grabar Kitarović nakon mandata od pet godina odlazi s Pantovčaka. Čini se da je premijer Plenković žalosniji zbog te činjenice nego dosadašnja predsjednica.
(Fotografije snimljene s TV ekrana televizije Nova tv.( m. zouhar zec)


Post je objavljen 05.01.2020. u 23:51 sati.