Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

kompostana

eto! neki idu na skijanje i boli i kurac šta se danas bira državni poglavar. ja doduše ne iden na skijanje, ne zato šta se nebi moga protegnit nekin krditon, nego zato šta mi je pun kurac sniga i kad padne svake prijestupne godine, a ruku na srce pošten snig nije pa od 2012 kad je kerum bija gradonačelnik, možda bi ga tribali ponovo birat ako oćemo vidit sniga u splitu. eni vej, boli me kurac, al ono do čega mi je stalo je očuvanje okoliša.

znači, ako neznate šta učinit sa božićnim drvcem nakon tri kralja, a možda i poslin, i ako niste, ekološki osviščeni kupili plastičnu jelku, onda imate problem. ako se grijete na drva, šta je uobuičajeno za ruralne krajeve, onda će te božično drvce jednostavno ili spaliti ili od njega napravit pelete, ali, ako živite u urbanoj sredini koja nema mogućnost grijanja sa peći na drva onda imate problem, doduše i nije neki problem, više bi se moglo nazvat ka priziv savjesti pa je za rješenje tih problema novinarka slobodne dalmacije, koja se baj d'vej čita i šire, ponudila rješenje.

po njoj dva od tri građanina splita imaju vrt ili ako ne to onda u žardinjerama uzgajaju hortenzije dok se od debla rade podlošci za čaše. pa da se najprije osvrnem na podloške za čaše jer oni bi se tribali upotrebljavati ovo lito kad van dođu rođaci iz dijaspore i onda vi njima poslužite vino sa geografskim porijeklom a oni kad krenu uzet čašu zalipi in se za podložak, e dobro šta se čaša zalipila za podložak nego se i podložak zalipija za staklo brendiranog stolića na teraci, razlog, smola koja se nije ocidila od božića. dakle, ako misliš radit podloške za čaše onda ti najprije triba deblo jelke sa jelačić placa a ne onog batrljka šta si ga kupija za stan u kojem ne može stat šest nego pet ljudi otkad se no uselilo. drugo, svi četinjari su puni smole, pa čak i onda kada se propisno osuše, a troke i ispilat za podloške za čaše odma nakon tri kralja, k tome dodajmo da moraš imat prijatelja na selu koji je završija agronomski fakultet, smjer šumarstvo, koji će ti pravilno osušit to deblo božičnog drvca. onda opet ove nebuloze sa iglicma koje su dobre za kiselo zemljište. eto, dva od tri spličana imaju vrtal isprid kuće di će prosut te iglice i posadit krastavce i pome za nadolazeće lito jer se tada najviše jede salata od poma i krastavaca, nako, blago kisela, ili pak pojačat halucinogena svojstva hortenzije. sve u svemu nebuloza na kvadrat, ma šta na kvadrat, na n.

al ajmo sad analizirat zašto to nije moguće držeći se znanstveno utemeljenih metoda. prvo i osnovno da bi mogli odredit znanstvene kriterije triba se zapitat 'u kakvom okruženju se događa taj znanstveni eksperiment?'. ka prvo, dalmatinci slušaju svoje žene i kad ona njima kaže 'riši se bora' on odma taj bor izbaci kod kontejnera jer će ga čistoća, koju baj d'vej plaća, odnit na karepovac, ona daljnja pitanja ne postavlja. ka drugo, ona na balkonu ne uzgaja ništa jer joj je bilo pun kurac vlastite matere koja je uzgajala đirane koji su svake godine zauzimali njenu sobu, jer je vani ladno. ka treće, komunalci ne kažnjavaju ni turiste šta po rivi šetaju goli iako je grad donija odluku o kažnjavanju istih sa pesto kuna, a di će sad za blagdane ić kažnjavat one šta slave božić, uostalom nema ni kamera koje će to snimit. i ka četvrto, boli me kurac, ne iden na skijanje i iman peć na drva :P

Post je objavljen 05.01.2020. u 12:37 sati.