Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Hrvatska pomela Austriju na otvaranju ATP Cupa

Svjetski tenis dobija je novo natjecanje, ATP Cup. Ovo mu je premijerno izdanje, natječu se 24 zemlje, a mečevi se igraju u Sideneyu, Brisbenu i Perthu. Nakon grupne faze, plasman u četvrfinale izborit će šest pobjednika skupina i dvoje najboljih drugoplasiranih. Natjecanje je posebno po tome što svaka pobjeda donosi određenu bodovnu vrijednost za ATP ljestvicu.

Hrvatska je smištena u skupinu sa Argentinom, Austrijom i Poljskom. Turnir smo otvorili danas protiv Austrije, i upisali glatku pobjedu, 3-0. Prvi je na teren izaša Čilić, koji je teže od očekivanog pobjedija Novaka, bilo je 2-1 u setovima. Zanimljivo je da Marin nije izgubija nijedan svoj servis, već je Austrijanac prvi set dobija u tie-breaku. Igra je bila daleko od idealne , međutim tek je otvaranje sezone, forma nije ni blizu maksimuma, pa je najvažnije da je upisana pobjeda.

Nakon Čilića na teren je izaša Ćorić, koji je ima dosta težak zadatak. Protivnik mu je bija četvrti igrač svita, Dominic Thiem. Tako smo odma prvi dan imali prilike gledat pravu sportsku poslasticu, koja je završila velikon pobjedon našeg Borne! Prvi set Ćorić je dobija u tie-breaku, dok je drugi set otiša na stranu Thiema , bilo je 6-2. Odlučujući set mladi Zagrepčanin dobija je sa 6-3, šta je ujedno značilo i ukupnu pobjedu Hrvatske. Meč nije obilova nekon lipoton, dapače, bilo je dosta neprisiljenih pogrešaka obojice igrača. Vjerojatno je i sama važnost meča igračima malo „skratila“ ruke, međutim bilo je i iznimno atraktivnih poena. Ipak, najvažnije je da je Hrvatska ostvarila pobjedu , šta će sigurno bit našin momcima ogroman podstreh za dalje.

Iako je nakon dva meča sve bilo jasno, pravila su takva da se svi mečevi moraju odigrati, tako je nakon singla uslijedio meč parova. Za Hrvatsku su nastupili Ivan Dodig i Nikola Mektić, dok je austrijski izbornik Thomas Muster na teren poslao Olivera Maracha i Jurgena Melzera. I u ovon dvoboju pobjedu je odnila Hrvatska, naš par je dobija bez izgubljenog seta.

Tako smo dvoboj protiv Austrije zaključili sa maksimalne tri pobjede. Ovo je došlo ka melem na ranu nakon katastrofalnog nastupa na Davis Cupu prije nepuna dva miseca. Dogodili se iskupljenje u zemlji klokana i koala, te se nadan da ćemo dalje nastaviti u iston ritmu. Izabranike Luke Kutanjca u ponediljak u ponoć očekuje meč protiv Poljske , koja je u prvon kolu izgubila od Argentine 2-1.

Post je objavljen 04.01.2020. u 19:46 sati.