Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Ono kad bolestan ideš čitat gluposti

Ne znam kak je kod vas, al kod mene puca ko u Bejrutu. Baražna paljba sa svih strana, svim raspoloživim sredstvima - bubaju petarde, šljašte ispaljene svijetleće rakete, pa nešta šta kresne tak jako da se vrata i prozori zdrmaju.
Ja sjedim ko faraon, zamotana u dekicu i prehlađena da ne znam kak uopće dišem. Puna paracetamola, čaja, limuna i meda. Obzirom da ne daje neke rezultate, sad planiram prijeć na kuvano vino; ionak me boli glava pa možda ak se malo predoziram kuvanim vinom zaspim i probudim se u novoj godini. Ne zvuči loše, samo bi trebala prije početka vinskog tretmana obuć neku crvenu pidžamu, vele da crveno donosi sreću ( ne za prehladu, za novu godinu ).
Pa sam išla čitat neke novogodišnje odluke koje sam iznapisala prije dvije godine, i znate šta ću vam reć? Ništa baš puno od tih odluka nisam izrealizirala, a nisam si zadala nemoguće misije tipa - prestaću pušit i vježbaću svaki dan po pola sata. Pa kad već sjedim pod dekicom, reko ajde da vidim šta stručnjaci kažu, kak si olakšat pridržavanje odluka koje će promijenit moj život naglavce. Znači šta tu svašta ima napisano, da ne povjeruješ:
1. proslavite svoje uspjehe ( odma u glavu; čim se uspiješ malo pomaknut nabolje, udri slavit da se nagradiš za pomake, pa nećeš čekat da se baš sve zacrtano riješi pa da onda slaviš )
2. provedite cijeli dan bez korištenja interneta i društvenih mreža ( pa kak ne podijelit radost uspjeha sa prijateljima i ne obavijestit da si na najboljem putu, jer ak ne objaviš - ko da nije ni bilo; točno sam znala da ne trebam čitat članak )
3. razgovarajte sa sobom u ogledalu ( dakle tonemo sve dublje; po ovome bi trebala stajat pred špiglom i sama sebi drobit - ma ko se meni probudio, ko je meni zgodan, ko će se sad sredit ko milion novaca; ak vam se ovo i čini dobrom idejom, pazite da vas neko od vaših doma ne čuje, da ne završite na psihijatriji )
4. odaberite odjeću navečer, jutro će vam bit manje stresno ( majko mila...pa jel i to utječe na bolju realizaciju novogodišnjih odluka? )
5. suočite se sa svojim strahovima ( ko god da je piso članak, bojim se da je bio na težim drogama; kud se još suočavat sa onim šta te plaši...ja se recimo užasavam zmija pa bi valjda trebala provest ugodnih par sati među čegrtušama i udavima da uspješnije riješim novogodišnje odluke )
6. mijenjajte posteljinu češće nego što to inače činite ( e iza ovog sam prestala čitat; sve sam sklonija mišljenju da su zapravo izmiješali par članaka i nasto kiksmiks koji nema veze sa al baš ničim )

Zato ću vam reć samo ovo - budite svoji, takvi kakvi jeste, i uživajte u tome. Smijte se i uživajte u svakom trenutku kojeg provedete sa onima koje volite. Jedite ono šta vam se jede. Priuštite si sve ono što vas raduje; život je debelo prekratak za bilo šta drugo.
Sretna vam Nova 2020. ( ajme dobrog broja, sad bi mogla ić tražit numerološke analize...sve je to meni od prehlade, ništa drugo ).



( photo by pinterest )


Post je objavljen 31.12.2019. u 18:29 sati.