Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Preddočekni post



Obavili smo Jin i ja zadnju jutarnju šetnju u ovoj godini, to su nam uostalom jedine normalne i duge šetnje u Virovitici. Primjetio sam i ranije da su u tom cijelom novom naselju nazivi ulica isključivo ratnički, čini se imena postrojbi u kojima su se borili virovitički ratnici. Poznanik mi je rekao da je to naselje uglavnom i građeno za njih i njihove obitelji, u svakom slučaju prihvatljivo izgleda. Šetamo tako jutros i guštamo Jin i ja, nije ni prehladno ili smo se navikli, obavi Jin i veliku nuždu, ja konstatiram, bravo majstore i u tom momentu je negdje u blizini ruknulo, Jin se okrenuo i ubrzanim korakom povratak prema domu. Nema veze, najvažnije obavljeno.
U Virovitici djeluju i stranke smješno naivnih naziva, snimih na drugoj fotki. Netko je primjetio da nemam fotki Virovitičanki, pa nema se što snimiti, ima ih i te kako, no sve su jako ubundane, uglavnom vire samo oči i nos.
Nekad smo ludovali znatno žešče nego današnja mladež, moja ekipa doduše uvijek bez pirotehnike, sad si za silvestrovo uglavnom priuštim nesvakidašnje delicije. Nema više ni discipline da s najboljim počnemo prvi dan nove godine, jučer sam otvorio najdraži sir, a nabavila se i poznata Kalinićeva suha šunka. Inače bezobrazno su skupi, šunka doduše podnošljivo, 90 kuna, no mekane neosušene kobasice 85 kuna, to je previše, skoro duplo skuplje nego lani, drugarica ipak kupila pa ćemo valjda dosušiti.
Što se tiče samog dočeka, kad ne bih morao ne bih novu ni čekao. Nažalost, moram biti uz svog prijatelja kad se počne najžešče divljati.

Želim vam svima sretan ulazak u novu godinu i puno zdravlja, sreće i egzistencijalnu sigurnost, te mir u bogatstvu različitosti!
Ich wünsche Euch allen einen guten Rutsch ins neue Jahr 2020- mögen alle Eure Wünsche und Vorsätze im neuen Jahr in Erfüllung gehen.
I wish you all a Happy New Year 2020 - May all your wishes and intentions go in the new year in fulfillment.
Je vous souhaite ŕ tous une Bonne et Heureuse Année 2020 - Que tous vos souhaits et intentions aller dans la nouvelle année dans la réalisation.
Les deseo a todos un Feliz Ańo Nuevo 2020 - Que todos tus deseos e intenciones van en el nuevo ańo en la realización.

Post je objavljen 31.12.2019. u 11:29 sati.