Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Nikola Bralić- „tvorac“ čudesnih Sinkovića

Braća Martin i Valent Sinković već godinama uveseljavaju naciju brojnim medaljama čija je kolekcija impresivna. Najprije su nastupali ka članovi četverca na pariće, potom zadnjih šest godina zajedno u dvojcu, najprije na pariće pa onda bez kormilara. Međutim svega toga ne bi bilo bez Nikole Bralića, trofejnog sinjskog trenera.

Ovaj 66- godišnji stručnjak u svojoj bogatoj karijeri trenira je brojne veslače i veslačice, međutim najveće uspjehe postiga je ka trener ove slavne zagrebačke braće. Nikola je još ka srednjoškolac vesla za splitski Gusar , višestruke državne prvake u veslanju. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja, priselio je u metropolu di je studira na fakultetu za fizičku kulturu. Tijekon studiranja , vesla je za Trešnjevku, di je 1974. posta i trener, da bi tri godine kasnije dobija funkciju glavnog trenera.

Pod njegovon paskon stasali su brojni veslači i veslačice, trenira je domaće talente obuhvativši gotovo sve discipline. Ipak, najveće uspjehe zabilježio je sa Martinom i Valentom Sinkovićen, najboljon posadon svita. Njihova suradnja započela je prije deset godina, kada su naša kultna braća bili članovi četverca na pariće, zajedno sa Damiron Martinon i Davidon Šainon. Pod Bralićevim vodstvon naš četverac je u razdoblju od 2010 . do 2012. osvojio tri medalje na svjetskin prvenstvima(dva zlata, 2010. i 2013., i broncu 2011.), europsko srebro, i ka šlag na tortu, olimpijsko srebro 2012. u Londonu. Uz to , tri puta su trijumfirali u svjetskon kupu.

Netom nakon olimpijskog srebra, dolazi do razilaženja četverca. Braća Sinković odlučuju se nastupati u dvojcu na pariće dok Damir Martin i David Šain biraju samac.

Braća Sinković se i u novin okolnostima snalaze fanatstično te nastavljaju berbu medalja , osvajaju dva europska zlata( 2012. i 2016.), jedno svjetsko zlato(2015.), te olimpijsko zlato u brazilskom Rio de Janeiru 2016. Nakon Rija braća opet minjaju disciplinu, ovaj put odlučuju se natjecat u dvojcu bez kormilara di su nastavili u iston ritmu . Osvojili su svjetsko srebro 2017., te čak dva europska i dva svjetska zlata u 2018. i 2019. godini! Ispisali su povist svjetskog veslanja, u čemu najveće zasluge ima upravo Nikola Bralić. Braća najavljuju velike stvari i u 2020., di love svoju treću olimpijsku medalju u isto toliko nastupa! Svi zajedno se nadamo da će uspit u tome i još malo „zacimentirat“ svoje misto među najboljin veslačima svih vrimena.

Svi ti silni uspjesi potvrda su stručnosti sinjskog trenera, koji u teškim uvjetima iz godine u godinu stvara šampione. Njegov trud i rad pripoznat je i u svitu, te je 2015. dobio nagradu za najboljeg svjetskog trenera. Ukoliko se Sinkovići opet iz Tokija vrate s odličjen, moga bi Bralić uskoro opet zasist na svjetski tron.



Post je objavljen 29.12.2019. u 17:57 sati.