Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Eldorado

Jel i vi vjerujete u predizborna obećanja? Ono, ko djeca u svetog Nikolu il Djeda Božićnjaka?

Ako je vjerovat tim obećanjima, i Petrinja će izmijenit u potpunosti svoj izgled, zajedno sa Pušćom Bistrom i Sesvetskim Kraljevcom i štajaznam kojim sve ne pitoresknim mjestima lijepe naše. Znači preko noći počinjemo svijetlit ko Dubai. Rastu neboderi, Burj Kalifa, razvaljene ceste dobivaju po još četri il pet traka, nadvožnjaka i podvožnjaka cijela šuma da ljudi neće znat izać iz rođenog dvorišta na cestu.
Dodatnih benefita ko u priči. Ko prvo, svako dvorište će imat svoju bušotinu. Pa kad ujutro ustaneš prvo provjeriš kolko se izvuklo crnog zlata i oćeš naručit i zlatne kvake za prozore il samo za vrata. Doručak ti nose u porculanu tak tankom da ne smiješ obrisat nos da ne popuca ( porculan, ne nos ), pozlaćeni beštek nećemo ni spominjat. Odeš malo obić poslovne partnere, da vidiš kolko se love zaradilo u zadnja dvadesetčetri sata i dogovorit izvoz tamo gdje je do jučer bilo nezamislivo poslovat jer si mogo izvozit samo svoju pamet il smisao za humor, a to nikog ne zanima.
Ko drugo, iznebuha će sve bit preplavljeno grbadevama i lavovima i svim tim divnim životinjskim carstvom. Pa jel može bit ljepše nego držat u dvorištu par grbadeva, koji se onda nakon nekog vremena ogrbadevi i eto slatke male prinove koja će nakon par godina razvažat turiste i pljuvat po onima koji budu neugodni. S lavovima bi možda mogo bit problem, znači moralo bi se pripazit da ne hodaju recimo po parku il po cesti; nezgodno je da svako malo nekog požderu, ko će stalno skupljat poderanu robu i nepojedene turističke ostatke kojekuda.
Ko treće, konačno će doć kraj bombardiranju goluždravim fotkama svih kvazizvijezda, koje nemaju pametnijeg posla neg po cijele dane presvlačit prnje i naslikavat se i objavljivat najfriškije uratke po društvenim mrežama. Bićete vi, sunčice, zamotane ko mumije i kuvat i napasat deve, jerbo ni po Dubaiju nema japarenja u haljini veličine pola kuhinjske krpe, pa ćete se izvolit normalizirat i selfije stavit na stendbaj u vijeke vjekova ( amen ).
Ko četvrto, neće više bit snijega, znači grtalice i sol i lopatarenje - zbogom zauvijek. A i ko može bacat snijeg lopatom na plus trideset, prevruće je naskroz. Zimska služba može se prekvalificirat u recimo poriktavače pješčanih dina, pa to je idealan poso. Fino toplo, nema sklizavoće i minus osamnajst ujutro u kabini. Malo progurmičaš kamionom po dinama, pokupiš ono par turista šta se kuražilo pa izgubilo u bespuću pijeska i ideš kući na ladan gemišt.

Jedino ne znam kak ću kiselit kupus na tim vrućinama, to me recimo jako sekira. Ja bez kiselog kupusa i češnjovki ne znam funkcionirat. Pa bi ovim putem zamolila da se prije instaliranja Dubaija provjeri jel mogu češnjovke i kiseli kupus normalno fermentirat na plus četrdeset? Ako ne mogu - zaboravite Dubai.
Važniji su mi kupus i češnjovke. Sorry.

( ajme zgradurina na fotki...)



Post je objavljen 28.12.2019. u 19:43 sati.