Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Drugi dio Kafetinske trilogije

Ja sam kafetinski ovisnik, to znate. A bome znate i da svaki put kad uđem u ljekarnu po Kafetine naletim na svaštanešta. Tak da do sada imam tri priče vezane za moj ulazak po Kafetin. Prva je "Nastavak za WC" koja je objavljena i u mojoj slatkoj knjižici, druga je napisana lani, a treća ove godine. Dakle svojevrsna trilogija, ko Gospodar prstenova al u kratkim crtama i bez orki ( dobro, orke bi mogli bit ovi šta su izmišljali toplu vodu dok sam ja cupkala u redu oza njih ).
Pa dajte da ponovim drugi dio kafetinske trilogije napisan na današnji dan 2018., za one koji nisu pročitali.

Svaki put kad uđem u ljekarnu po Kafetine ja naletim na neko vrhunaravno biće za koje je bostonski davitelj mala maca. Ne znam jel se to može povezat s lošom karmom, al sve sam sigurnija da nije slučajno.

Neko jutro ću ja prije posla svratit u ljekarnu po već spomenuti Kafetin, sedam i pet je ujutro, kad unutra ženica već kupuje medikamente sa širokim spektrom djelovanja na prehladu, kašalj, grlobolju i sve ostale simptome kojih se može sjetit a vezani su za prehladu. Na pultu je pred njom već manja hrpa onog šta je odabrala da bi izliječila šta sebe, šta obitelj.
- Sirup za kašalj ću isto trebat. Baš čudno svi kašljemo, nije onaj klasični suhi kašalj, ima i sekreta, pa sad nisam sigurna šta uzet.
Ajmo akcija sirupom protiv kašlja; ovaj ne djeluje, ovaj je jako gorak, ovaj djeca neće ni pod prisilom pit, ovaj ima čudan okus, pa negdje iza četrnajst pokazanih i objašnjenih djelovanja raznoraznih preparata na jedvite jade odabere jebeni sirup koji još nisu probali.
- Septolete za grlo će mi isto trebat, svi smo već promukli od tog kašlja, pa ću vas molit neke koje brzo djeluju.
Kako ne bi djelovale, ove sve nove septolete čim uzmeš kutiju u ruku momentalno počnu djelovat još dok su u pakiranju. Pa akcija septoletama protiv grlobolje; ove su slabe, ove muž ne voli cuclat, ove su preslatke, ove joj se ne sviđa kutija, pa negdje iz dvanajstog puta odabire one od kojih će im svima narast novi krajnici.
- Kapi za nos najradije ne bi, al zna nam se i nos pozačepljivat pa ću vas onda molit i kapi za nos.
Pa akcija kapima protiv čepova u nosu; opet prijedlozi šta uzet i argumentirano odbijanje svega ponuđenog dok konačno iz ne znam više kojeg puta nije odabrala kapi. Hrpa na pultu je sve veća, meni vrijeme curi ( a boli me i glava otkako sam oči otvorila ).
Ali to nije sve.
- Uzela sam baš tu kod vas neke testere kreme za lice, fantastični su, pa bi uzela kremu.
Koji proizvođač - ne zna, za šta je krema - ne zna, al zna da će se odma iza prvog nanošenja kreme probudit drugo jutro ko Hajdi Klum. Ajmo pretres testera, nije nijedan taj koji je uzela, pa kak sad više nema a baš joj je odgovaralo za kožu, pa jel ima još testera tamo negdje iza ( nije bilo, fala nebesima ).
- A onda ništa, naplatite mi ovo pa možda drugi put bude tih testera pa ću moć uzet kremu.
Dok magistra provlači lijekove ispod čitača ženica i dalje melje o simptomima koje će eto ubit čim pređe kućni prag sa kesom punom lijekova, i kak je silno razočarana jer nema tih testera a baš se odlučila proljepšat kad kupi kremu.
Pa nemre nać karticu za platit. Pa nemre nać karticu od ljekarne, znate onu za skupljanje bodova. Pa jedva plati i natovarena zdravljem konačno napušta pult.

Ja konačno dolazim na svoje, reko - meni jurišno Kafetin i molim vas i čašu vode da promptno deknem jedan, jer mi u glavi zvoni ko da neko hilticom štema pločice u kupaoni. Platim, bubnem Kafetin i jurišam još u dućan po sendvićak, sretna šta sam zdrava ko dren i imam bjuti kremu s trenutnim djelovanjem pa ne moram kopat po testerima do dana.

A možda da promijenim tablete; možda je to sve povezano s Kafetinom. Moram to uzet u razmatranje.

Post je objavljen 18.12.2019. u 17:28 sati.