Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bozenakamenski

Marketing

Ostali kandidati 1

O Grabar – Kitarović i Zoranu Milanoviću već sam u nekoliko navrata pisala, pa ću sada ponoviti najvažnije.

Pred izbore 2014 -15, izračunala sam, pa onda i predvidjela pobjedu KGK. I to ne dva dana pred izbore, već 5 mjeseci prije prvog kruga - na svojem blogu „ Brojevi u politici“ u postu pod nazivom „Nogopolitika 2“ od 20.7.2014 – vrijeme kad je Josipović imao podršku i iznad 60% - i tako sve do 12.mjeseca.

Citiram: „ Nogometa se i u politici, pa se tako nogometa i o kandidatima za predsjednika države iz redova opozicije. Nogometaju se tako, na primjer, svi oni koji kao eventualnog kandidata predlažu Željku Markić…. Predlažu je oni koji ne žele da predsjednica bude Kolinda Grabar – Kitarović, koja će, NOTA BENE – BITI NOVA HRVATSKA PREDSJEDNICA. Što znači da Josipović više neće biti hrvatski predsjednik.“
Na istom blogu, 17.1.2015., piše: „ Grabar- Kitarović će kvalitetno odraditi svoj mandat, ALI NEĆE DOBITI SLJEDEĆI ZA PET GODINA. Hoće li to biti rezultat gubljenja izbora ili njezine osobne odluke da se više ne kandidira, ne znam. Ako bi, nekim slučajem, i dobila drugi mandat, ne bi ga odradila do kraja.“

Istog datuma, u postu „ Poslije izbora“ napisala sam sljedeće: „ Kolinda Grabar Kitarović u osobnoj je godini broj 5, što znači godini velikih promjena, prihvaćanja novih stvari, ljudi i ideja, ali i potrebe da se puste stari odnosi na svim životnim područjima, kako bi se dalo mjesta novome. Nakon ozbiljne i radom ispunjene prošle godine, ova godina donosi oslobađanje od dosadašnje rutine. Međutim, tijekom cijele godine provlačit će se osjećaj izvjesne nesigurnosti i gubljenja uporišta. Velike promjene, novi kontakti i nove mogućnosti možda će u nekoj mjeri biti i zbunjujući, može doći do nemira i nestrpljivosti, naročito ako se stvari budu kretale presporo, pa je moguća i odbojnost prema onima koji se percipiraju kao oni koji koče. Zbog toga, nova predsjednica bi morala paziti da u žurbi ne radi velike greške, zbog kojih će kasnije žaliti.

I zadnji citat od 4.7.2015 : „
Što se tiče predsjednice Grabar-Kitarović , ponavljam ono što sam već napisala – da će imati samo jedan mandat. A što se tiče ovog mandata, prognozu temeljim na nekim svojim drugim osobinama, a ne na numerologiji. Naime, vraćam se na dan inauguracije, na vrijeme nakon dolaženja na Markov trg. Predsjednica je bila iskreno ganuta podrškom naroda, i u jednom trenutku na TV ekranu vidjela se samo njezina glava sa samo jednom velikom suzom ispod desnog oka. Slika me neodoljivo podsjetila na slike Pierrot-a, tragičnog, usamljenog i naivnog lika i taj čas sam znala u kakvom ozračju će proteći njezin mandat.
Zadnji tjedni kampanje ponukali su me na nekoliko sljedećih rečenica.

Radi se o broju Izraza Grabar – Kitarović, o broju koji je drugi po važnosti svake numerološke analize. Citat iz moje polu-knjige koji će, sigurna sam, uz ostalo objasniti i povremeno neuobičajeno ponašanje i izjave jedne predsjednice države.

„ POZITIVAN broj 5 je osoba koju, iznad svega, karakteriziraju izražena potreba za slobodom i napretkom, te traganje za novim u svim životnim područjima. Mnoge promjene i novosti u životu donosi im i život sam i onda kad ih oni sami ne traže.
Petice su raznovrsne, komunikativne, druželjubive, živahne i popularne osobe. Odlično se prilagođavaju novim uvjetima i ljudima, vole putovati, mijenjati mjesta prebivališta i poslove.
Zanima ih ljudska priroda i često su neiscrpan izvor životnih mudrosti koje se ne mogu naučiti u školi.
Interes za novim pokazuju i u privatnom životu. Zbog izražene potrebe za ugodnim životom, materijalna sfera vrlo im je važna. Broj 5 je energetski vrlo snažan broj, i ovim osobama nije teško stimulirati i motivirati druge na akciju.

NEGATIVNA petica je nervozna osoba ekstremna u svojim akcijama, sklona velikim i čestim promjenama raspoloženja. Pohlepna je, neodgovorna i pretjeruje u osjetilnim užicima, bez obzira na cijenu, a može biti i naprasna i okrutna. Ima vrlo specifičan odnos prema istinoljubivosti, neki autori peticama pripisuju veliku sklonost laganju, ako misle da im je od koristi. Nedostatak samokontrole i samodiscipline dovodi do prečestih promjena interesa i ciljeva, što onemogućava postizanje iole vrednijih rezultata.“

Na jednom drugom mjestu pisala sam o brojevima 5 i 9, značajnim brojevima Grabar – Kitarović, kao o brojevima „odgovornima“ za veliku potrebu za tjelesnim užicima, hedonizam i samoudovoljavanje.

Zanimljivo je da Jakov Kitarović u imenu i prezimenu ima tri petice, ime, Intimni broj i Izraz i prezime u broju 9.

Šteta da ispoljavanje tih napasnih energija nisu ograničili na bavljenje sportom, planinarenje, putovanja i slične aktivnosti– i tako izbjegli iskušenja neprimjerena, po mojem osobnom mišljenju, funkciji predsjednice države.

Post je objavljen 17.12.2019. u 19:32 sati.