Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vkrnic

Marketing

Sretan dan korupcije

Dok Đurini radnici se pitaju s čim , pardon hoče li s ničim dočekati praznike bez pećenke, pa i bora makar on bio jedna grana
Živimo u zemlji koja osim papirnato plišane rodice ima:
Hrvatski pravosudni sustav:

Preko 600 000 sudskih slučajeva u zemlji koja iseljavanjem sad ima manje od 4 milijuna stanovnika, od kojih su neki zaglavili u sustavu pravosuđa/ predmetima više od 10 godina
U tablici EU o pravosuđu za 2019. godinu objavljeno 20. svibnja 2019., pokazuje Hrvatsku s najvećim brojem sudaca u cijeloj Europskoj uniji na 100 000 stanovnika, a ipak, imamo najgore rezultate kada je u pitanju stjecanje povjerenja javnosti, potvrđivanje integriteta i neovisnosti sudova i zastupljenosti za vladavinu zakona. Opet ti nezadovoljni su za " zna se" ili lokalne kvazimudane i drndaroše.
Loše financirano i organizirano državno tužiteljstvo za suzbijanje organiziranog kriminala i korupciju Zavoda ili Agencije( opp. pojma nemam kako se točno zovu) za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) otežavaju i značajna ograničenja koja istražno tijelo nameće putem politički utjecajnog i zacementiranog sustava koji nije ni na nebu ni na zemlji.
Oh ti svemoguča korupcijo. Dobit češ i državljanstvo RH ako treba.
U pravosudnom poretku EU-a za 2019. Hrvatska je postigla najgore rezultate u Europskoj uniji s javnošću izražavajući zabrinutost zbog nedostatka neovisnosti unutar pravosuđa:

Status i položaj sudaca ne jamče u dovoljnoj mjeri njihovu neovisnost.
Smetanje ili pritisak gospodarskih ili drugih specifičnih interesa.
Smetanje ili pritisak vlade i političara.
Jupi prvi smo odozada.
Nažalost kod na je moto:"Novac sumnjivog podrijetla, koji u Hrvatskoj ne traži profitabilnost niti odgovornost." Mislim da to znamo svi.
Da bismo suzbili borbu protiv korupcije potrebno nam je oboje da pomognemo sebi, a najvažnije se više započme borba protiv korupcije. Građani mogu vršiti određeni pritisak, odlučujući da ne prihvaćaju endemsku korupciju. Međutim, oni bi imali veliku korist od neposrednije i snažnije podrške međunarodnih partnera.Svi predsjednički kandidati su načelno za to da kake ili piške u nonu. Takvi su i lokalni moćnici, ali oni ne znaju. Da se netko odluči želi li početi kakiti ili piškiti. Mora imati stav ili fizološku potrebu za navedeno.Ako je riječ o lokalnoj ili nekoj drugoj korupciji.Nitko je nije vidio, ali svi sumnjaju da postoji. Ona je alien koji tu među nama za kojeg svi znamo da je tu, a nitko ga/ ju nije vidio.

Post je objavljen 09.12.2019. u 21:08 sati.