Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Hajduk u finišu ionako turbulentne jeseni prosipa bodove

Nekoliko tjedana prije zimske pauze, nogometaši spliskog Hajduka nanizali su dosta loših rezultata . Kola su krenila nizbrdo već prije misec ipo dana, kad smo dva puta u tri dana izgubili od Gorice u gostima najpri kup, onda prvenstvenu utakmicu. Još triba naglasit da smo obe utakmici izgubili istin rezultatom, 2-1. Nakon tog duplog debakla blizu aerodroma, počeli smo kiksat i u prvenstvu. Izuzev slavlja na Poljudu kontra Slaven Belupa, ostalo ništa nije valjalo. Prije tjedan dana smo na Maksimiru remizirali s Dinamon 1-1. Ajde, to čak i nije neki neuspjeh, rekli bi na prvu . Istina, iščupali smo bod , međutim igrali smo stravično loše. Dinamo je niza šanse isprid naših vrata, golman Ljubić branio je fantastično. Šta je najžalosnije, Hajduk je sam sebi zabija , Ismaili je zabija autogol. Izjednačija je Caktaš iz penala za , pokazalo se konačnih 1-1.

Prije dva dana , u utakmici sedamnestog kola, Hajduk je na Poljudu doživija pravu katastrofu, poražen je 4-0 od Rijeke. Odigrali smo jednu užasnu utakmicu, ili veći dio utakmice. Početak čak nije izgleda loše , pokušavali smo napadat i tražit rano vodstvo. Sredinom poluvrimena, u istoj akciji dva puta smo udrili stativu. Do kraja prvog dila gosti su poveli priko Acosty-a.

Deset minuta prije kraja utakmice, uslidija je totalni raspad sitema . Nakon nekoliko zaista nesvatljivih grešaka u našoj obrani, gosti su priko Čolaka, Raspopovića i Halilovića napunili našu mrižu do vrha. Šta reć, teška katastrofa, poraz od direktnog konkurenta za drugu poziciju na ljestvici.

Odma su krenile špekulacije o smjeni Damira Burića. Ja stvarno ne razumin čemu to, šta je on to krivo uradija? Pa nije on kriv šta pola igrača nema kvalitetu ni za bit u prvih 11 Varaždina, a kamoli jednog nogometnog giganta ka šta je Hajduk. Svatok, Ismaili, Tahiraj, Basel Jradi nemaju kvalitetu poterbnu za bili dres. Eduok je pokaziva puno bolje igre na samon početku sezonu, sada ga gotovo i nema nigdi . Od ostalih pojačanja osobno me najviše smeta što Marin Jakoliš igra vrlo malo. Doveden je ka najzvučnije ovoljetno pojačanje, mislin da trener griši šta ga drži na klupi. Ne kažen da je neka klasa, međutim sigurno je bolji od Jaira i Eduoka. Još jedna od čudnijih odluka Burića je da umisto Dolčeka na livon beku igra Čolina. Istina , dečko je neosporan talent, igra je za Dinamo i Monaco, međutim Dolček je zaslužio veću šansu s obziron na fenemenalne prezentacije na početku sezone. Uostalom, ako trener već dugo tolerira Eduokovo neefikasno razdoblje držeći ga i dalje neprikosnoveno u startnoj postavi, zašto ne bi onda i Dolček dobio veće povjerenje? Njemu je priko potrebna minutaža, nije opće triba ni ispast iz prvih 11, po meni je puno bolji igrač od Čoline, koji je za razliku od Dolčeka razvikan, šta očito Buriću , ili nekome višem od njege igra bitnu ulogu, a ne bi tribalo. Od ostalih pojačanja Simić pokazuje kontinuitet, naravno, i on ponekad odigra lošije, ali niko nije nepogrešiv.

Uskoro nas očekuje zimski mercato, koji bi moga bit izuzetno zanimljiv . Sigurno je da će nekolicina igrača otići, prije svega Svatok i Tahiraj, ko će još to tek triba vidit. Potencijalni kandidat za odlazak je i golman Blažević, koji je trenutno treći vratar, prednost imaju Posavec i Ljubić. Šta se tiče pojačanja, ja bi osobno volila u Hajdukovom dresu vidit Kristijana Lovrića, najboljeg igrača Gorice. Također, volila bi da dođe neko iz terceta Lokomotive Tolić, Kastarti , Tuci. Možda nan je čak Kastrati najpotribniji, desno krilo nan je boljka . Marko Tolić bi bija adekvatna zamjena za Caktaša, čiji je odlazak vrlo izgledan. Samo, veliko je pitanje koliko je realno ostvarenje transfera na relaciji Hajduk-Lokomotiva. Tako da mislim da je puno izgledniji dolazak dolazak Lovrića, meštra za slobodnjake.

Eto, još su dva prvenstvena kola do zimske pauze, najpri konta Intera u Zaprešiću, i onda nan u Split dolazi Istra. Odradimo li to bez greške i zadržimo drugu poziciju, onda bi to bio sritan kraj turbulentne hajdučke jeseni.

Post je objavljen 07.12.2019. u 11:43 sati.