Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Pa ko prepozna - prepozna

Kolko god bila spremna na preobrazbu koja se dešava korištenjem mejkapa, uvijek se štrecnem kad vidim kak neko izgleda sa i bez šminke.

Par vrlo spretnih ruku, manja putna torba kozmetike i za jedno pola sata do sat eto novog lica. I to kakvog. Rođena je ispaćena roditeljica ne bi prepoznala, a kamoli neko ko je vidi onak u prolazu. Ima tu vražjeg posla, ima slojeva ko u priči - podloga, predpuder, puder, korektor, nadpuder, obernadpuder, turbomaskare i olovke i štajaznam šta sve ne, al rezultat je zapanjujuć. Od ženice sa podočnjacima, blijede ko krpa, iza naleta inspirativnog šminkera eto žene za kojom bi se okreno i Bred Pit.
E sad...šta napravit kad dođe vrijeme za skidanje mejkapa, to je pitanje za milion novaca. Prvo pitanje glasi - čime poskidat sve te slojeve s lica? Pa to svaki dan treba jedna flašica onog sredstva za skidanje mejkapa, i dok skidaš moliš Svevišnjeg da ne dođe do kemijske reakcije jer ćeš za ubuduće izgledat ko Džoker iz Betmena. Drugo pitanje glasi - kak se pokazat nekome ko te nije vidio bez višeslojnog mejkapa? Jebote, ak je sklon naletima tjeskobe još će mislit da je neko provalio u stan i dok objasniš ko si i šta trebaš ubije te ko zeca. Treće pitanje - ak baš nećeš da te se vidi bez mejkapa, kak disat ispod najlonkese koju imaš na glavi, i šta reć zašto je imaš, eto da ti se noćna maska bolje upije u kožu? ( Dobro, ne zna on da si zapravo skinula masku na jedvite jade i začepila odvod na lavabou svim tim kemijskim drljobama, a i bolje da ne zna. ) Najsigurnije bi bilo imat papirnati škrnicl pa samo izrezat rupe za oči, da ne prevrneš stolić il nahtkasl dok bauljaš ko Zoro. Još je jednostavnije izrijekom zabranit paljenje svjetla, uz jedino moguće logično objašnjenje - da nikako ne podnosiš štedne žarulje jer su strašno nezdrave; ak ima obične žarulje e onda objašnjenje glasi da ti smeta jaka svjetlost jer da imaš oštećeno vidno polje. ( Dobro, ne zna on da bi njemu oštetilo vidno polje da ugleda pred sobom lice koje u životu nije vidio, a pogotovo šta je pol sata prije toga gledo to lice ko udav antilopu; iza umivanja bi možda mogo zatrebat i psihološku pomoć ).

Pa sukladno svim ovim dilemama, zapravo je najpametnije bit ono šta jesi. Poriktat fasadu onak...u manjoj mjeri, al ne baš do faze neprepoznatljivosti. Koga uopće može zanimat lice koje svakodnevno proživljava preobrazbu goru od one Gregora Samse, koji je osvano u rođenom krevetu ko jebeni kukac?
Pa ja samu sebe ne bi zanimala, a kamoli druge ljude. Proć kraj ogledala pa se zblanut svaki put jer ne znaš ko te odande gleda - ne bi, hvala ko da jesam.

( photo by infoblok )



Post je objavljen 03.12.2019. u 20:32 sati.