Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popravni-ispit

Marketing

Djeca rođena iz zamrznutih embrija nagonski odlaze na sjever

Nakon niza pokušaja i pogrešaka s proračunskim novcem, u sjeni afera daleko od očiju javnosti, u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i time-sharing kontejnera dovršili su ozbiljnu znanstvenu analizu s ciljem donošenja efikasnih demografskih mjera. Višemjesečna obradba podataka o friško iseljenom stanovništvu RH pokazala je da je čak 2,7% iseljene mladeži poteklo iz zamrznutih embrija.
Dobro upućen izvor iz Ministarstva tvrdi da trideset posto embrija po odmrzavanju otpada, a u memoriju genskog materijala preživjelih embrija trajno se ureže sjećanje na stanje hladnoće. Kada se rode, ta djeca se nađu u sebi neprirodnom okruženju i stalno im nešto smeta. I najčešće po završetku školovanja shvate da im smeta klima u Hrvatskoj i odsele na sjever. Stoga će kao jedna od budućih demografskih mjera biti predložena zabrana zamrzavanja embrija.
S obzirom da Ministarstvo zdravstva i Godot čekaonica na preglede priprema novi tzv. zakon o pobačaju uputili smo upiti i dobili komentar: „Mi u Ministarstvu zdravstva s veseljem podržavamo prijedlog jer su upravo hladnjaci za zamrzavanje embrija zbog velike potrošnje struje najveći uzrok gubitaka u zdravstvenom sustavu.“
- Gledajte, mi smo obećali da ćemo dolaskom na vlast smanjiti iseljavanje mladih. Nakon toliko ulaganja u takvu djecu, oni se još na društvenim mrežama poslije hvale kako im je dobro u Njemačkoj, Irskoj il' šta ja znam Finskoj, a ne znaju da je to zapravo samo njihov subjektivan osjećaj zato što su bili zamrznuti embriji – rezolutan je pomoćnik predstojnika stražnjeg ulaza Ministarstva neizbježnog starenja.
Na upit novinara o strukturi preostalih 97,3% iseljenih dobili smo odgovor da je to uglavnom nepažnja putnika koji zabunom sjednu u autobus za Frankfurt umjesto Farkaševac, München umjesto Miholjac il' šta ja znam Dublin umjesto Daruvar.
- Ali za Dublin nema autobusa!
- Pa to i ja stalno govorim, a šta ćeš kad ne paze…

Post je objavljen 02.12.2019. u 23:18 sati.