Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mmarivall

Marketing

Win-win obrazovanje

Objavili naši sindikalci izračun plaća sa primjerima koeficijenata pomnoženih sa osnovicom. 90 posto naroda više ne plače zbog svoje plaće ili mirovine, već zbog jadnih učitelja.99 posto novinara već ima oči crvene od plača. Ako se negdje pobrkaju č i ć nisam kriva ja. Objavili sindikati izračun plaće u skladu sa ponudama Vlade. I sami priznaju da sa matematičarima ova zemlja ne stoji baš najbolje. Pa su jednostavno izračunali samo koeficijent pomnožen sa osnovicom od 5.695,87 kn. Kako bi te plaće ispale što manje stavili su primjer zaposlenog u Zagrebu gdje je prirez najveći.

Svako toliko neki novinar?!? sramežljivo postavi pitanje o dodacima , a onda mi stup ovog društva željna dostojanstva izjavi kako se bore za koeficijente, a ne za dodatke jer im dodaci ne idu u prosjek za mirovinu.
Ma je li moguće da ni ta visokoobrazovana spodoba od učiteljice u potrazi za dostojanstvom ni ta visokoobrazovana spodoba od novinarke, ne mogu provjeriti idu li ta primanja u osnovicu za izračun mirovine. Samo neoporezivi dohodak na koji se ne plaćaju doprinosi ne idu u osnovicu za mirovinu.
Kao npr. Božićnica, dar djeci, troškovi prijevoza - o kojima većina zaposlenih van državne sise može samo sanjati.

Kolektivni ugovor potpisan od gospođe ministarke Divjak i Mihalinec, profesora - primjenjuje se od 1.svibnja 2018. Nikad ni jednog dana nisu bili bez dodataka iz KO jer stari vrijedi dok se ne počne primjenjivati novi.

Tu su prava na dodatke za prekovremeni, noćni, popodnevni ,subotom, u otežanim uvjetima ...... Poprilični . Dovoljni za zaštitu dostojanstva za one koji ga mjere novcem.
Popodnevni rad se plaća ako je razmak između 2 sata 90 minuta. Jedan sat održiš u 11 ujutro
, drugi u 2 popodne i eto ti dodatka. Dragi novinari i učitelji KO je objavljen u NN 51/2018. Nadam se da vam neće biti teško istražiti šta tamo piše.

Sad moram opravdati onaj Win-Win naslov. Plenkoviću
na tebi je da se poduzmu koraci za uvođenje radne obaveze i zabranu štrajka. Stavi na papir da će se koeficijenti ispraviti u sljedećih 6 mjeseci . I da će se utvrditi stvarne potrebe u svim javnim i državnim službama. Jer su im koeficijenti doslovno u odnosu na neke premali, ali i preveliki u odnosu na neke druge visoko obrazovane bez dostojanstva. Mihalinec će dobiti lovu, ponosit će se da je prvi kojemu je uvedena radna obaveza. Ma ne mogu više pisat ,a ako Plenković ne posluša moj savjet, počet će štrajkati i oni što spašavaju živote. Idem čitati @Fresha.


Post je objavljen 28.11.2019. u 18:24 sati.