Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Josip Šarac- najveći talent hrvatskog rukometa

Hrvatski rukometaši do 21 godine starosti ovog su lita osvojili srebro na juniorskon mundijalu. Jedan od najzaslužnijih za taj veliki uspjeh je Josip Šarac, srednji vanjski slovenskog Celja. Rođen je u Ljubuškom 1988., te u lokalnon Izviđaču započinje svoj rukometni put. Tamo je proveo četiri godine, međutim na poziv Celja 2018. odlučuje se za odlazak u Sloveniju. Polivalentan je igrač, prirodna pozicija mu je srednji vanjski, ali dobro se snalazi i na lijevom vanjskom.

Ovo lito predvodio je Hrvatsku do naslova juniorskih svjetskih viceprvaka. U finalu protiv naših „starih prijatelja“ Francuza, bio je naš najbolji igrač, jedini je koliko -toliko parirao favoriziranin protivnicima. Također, u rukometnoj ligi prvaka ove sezone odigrao je nekoliko sjajnih utakmica za Celje, te je čak prije dva tjedna uvršten u momčad kola, skupa s našin Karačićen. U nedavnoj utakmici protiv Zagreba u Areni zabio je nestvarnih deset golova! Ko će kome, nego svoj svome.

U listopadu ove godine dobija je Červarov poziv za prijateljske oglede protiv Nijemaca, te se predstavio u dobron svitlu. Na njegovoj poziciji velika je konkurencija, tu su Duvnjak, Karačić, Cindrić. Pored takvih majstora teško će na siječanjski Euro, tribalo bi mu čudo da uspije. Bez obzira na to, nema razloga za zabrinutost, tek je počeo ozbiljno igrat i sigurno će u bliskoj budućnosti bit nositelj igre Kauboja.

Isto tako, nekako ne virujen da će još dugo nosit dres Celja. Svojin fantastičnin prezentacijama sigurno je zaintrigira brojne velikane. Čak san dojma da bi jednog dana moga bit najbolji rukometaš svita.

Jedno je sigurno- imamo čitavu plejadu perspektivnih momaka, i triba ih uvest na najjači nivo odma, da stasaju i steknu iskustvo. Također, triba in pažljivo dozirat minutažu, da naglo ne izgore od velike želje. Uz pravilan razvoj i uz vrhunskog stručnjaka , ti bi mladići tribali Hrvatskoj donit još dosta veselja u budućnosti.




Post je objavljen 27.11.2019. u 23:09 sati.