Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PREMIJER SINDIKATU UČITELJA PONUDIO POVEČANJE PLAĆA OD 10,40 POSTO!

HOČE LI UČITELJI I NASTAVNICI PRIHVATITI PONUĐENO ?

Iza ponoći, točnije oko 0, 15 sati 27. srpnja završili su pregovori sindikalnih čelnika učitelja, sa pregovaračima Vlade kojima se kasno poslije podne u utorak iza 18 sati pridružio i premijer Andrej Plenković. Nakon pregovaračkog sastanka Andrej Plenković je izjavio slijedeće:

„Vodeći računa o njihovom statusu, o njihovom dostojanstvu, poruci da unaprijede svoj status od 1. 12. – 3% to je kao dodatak kolektivnom granskom ugovoru. Od 1.1. 2020. plaća za još 2%, što znači da će profesori i učitelji temeljem ovoga dogovora već u veljači, u odnosu na danas imati veću plaču za 5%. Također dogovorili smo da se od 1. lipnja akomulira povečanje2% kroz temeljni kolektivni ugovor i 1% kroz dodatak granskom kolektivnom ugovoru. To znači da bi sa plaćom u srpnju, znači na kraju ove školske godine, plača u odnosu na danas, bila veća za 8 % .
Također 1.Listopada temeljem prijedloga kroz temeljni kolektivni ugovor plača bi se povečala za još 2%. Ukupni paket financijski kroz isplate plača u 2020. godini bio bi veči 10,40%. Istodobno smo kazali da ćemo staviti jedan osigurač od dodatnih 1% sa 1.prosincem iduče godine u varijanti da se ne donese Uredba o koeficijentima složenosti poslova“.

To je prijedlog Vlade koji će sindikalni djelatnici poslati na uvid i odlučivanje, učiteljima i profesorima diljem Hrvatske da li će to prihvatiti.
Premije Planković je rekao da očekuje da već u petak 29. studenog djeca dođu u školu na redovnu nastavu. (m.zouhar zec)



Post je objavljen 27.11.2019. u 01:46 sati.