Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/letnadrugisvijet

Marketing

Yammat FM

Na svijetu mi ne postoji draze od dviju stvari, a vjerujem da ce tako ostat do kraja zivota: upoznavanje zanimljivih i kvalitetnih ljudi i upoznavanje jednako takve muzike.

Ovo prvo ne ovisi sto posto o meni, ali zato muzika mi predstavlja nepresusan izvor obogacivanja vlastitog sebe i nekog unutarnjeg zadovoljstva.

Jedan od radija koji mi je prerastao u ne samo najdrazu radijsku stanicu nego opcenito jedan od muzickih izvora je zagrebacki Yammat FM. Ovo je relativno novi radio koji egzistira nekih cca 4 godine i frekvencija se moze uhvatiti na zagrebackon podrucju.
Ali srecom tu postoje razne streaming opcije gdje ovo ne treba bit barijera nalazite li se u Dalmaciji kao ja, ili u nekom drugom kraju svijeta. Tako ja npr koristim mobilnu aplikaciju Hrvatski ali moze i bilo koja druga pa uzivam u podne i u ponoc u onome sta zelim.

Yammata mi iskreno nikad dosta. Kad god sam ga upalio pronasao sam novu glazbu koja mi je bila otkrice a najvise ga "cipan" po noci prije spavanja. Koliko sam ga "shazamira" tek u zadnje, ne mogu se niti sjetit.

Takodjer ne dave sa dosadnim neprestanim pricanjem i vodenjem razgovora za koje samo radijski voditelji misle valjda da je smijesno. Tako npr pustaju muziku bez prestanka do 7 ujutro, s kojom imam zanimljivu zgodu nedavno iz Zagreba.
Par dana sam boravio kod domacina u metropoli , i odjednom u 6:30h ujutro pocme svirat muzika. To se nastavilo do 7 sati i onda sam ga upitao "Sta je ono bilo? Nije da mi je bilo mrsko, jer muzika mi je uvik dobrodosla." a shema je bila da mu je svako jutro postavljen timer za budenje za posao lipo u 6:30h ,uz taktove Yammata, bez nepotrebne price ... eto ideje za nekoga ko ne zna kako lagano zapocet sa spremanjem za iduci dan.

Na povratku doma iz Zagreba, koristio sam Blablacar opciju (fenomenalna stvar s kojom podijelite trosak putovanja a usput budete u odlicnom drustvu) i vozac poceo spajat mobitel i nagodio frenkvenciju za slusanje u autu, ni manje ni vise nego opet Yammata. Normalno da se odma histericno vadio mobitel, duboko zakopan u najdublji dio dzepa jakne, misleci da mi nece tribat jos nekoliko sati. Sta drugo, nego opet Shazam, mira nikad nema :)


Price i diskusije voditelja su vrckave sa ultra zanimljivim sarkazmom doziranih bas po mom gustu. Zapravo mi ne bi smetalo kad bi i vise toga bilo, za razliku od nekih usiljenih ostalih voditelja na drugim radijima kao npr Otvoreni.

Napravite si uslugu i pocmite to slusat, naici cete na razne rock i indie izvodjace.
Neki od onih koji su meni privukli paznju iskljucivo zahvaljujuc Yammat FM-u su;

Alain Clark

Django Django

Joywave

Silversun Pickups

Sana Gariæ

GriZ


rsz-yamm



"Can we have a conversation
Can we have a heart to heart
Old school communication
Less than two feet apart
Can we have a real connection
Look each other in the eye
So nice to meet you
Hello, how are you, good bye"


Post je objavljen 24.11.2019. u 11:59 sati.