Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Jadran priželjkuje trofej u domaćen bazenu

Danas su na rasporedu polufinalni susreti hrvatskog vaterpolo kupa. Domaćin Final Foura je spliski Jadran, a preostalih troje sudionika su Mladost, Solaris i Jug. Najveći favorit za osvajanje kupa je branitelj naslova Jug, međutim to nikako neće biti šetnja do pehara. Polufinalni parovi su Jadran-Jug i Mladost –Solaris.

Ka autsajder se nameće Solaris, vodeći sastav A-2 regionalne lige. Za kormilon Šibenčana je Joško Kreković, proslavljeni hrvatski vaterpolist. On sam tvrdi da ne dolaze u Split kalanih gaća, već da su željni nadigravanja i dokazivanja. Zagrebački „žapci“ težak su zalogaj, za pobjedu i ulazak u finale Solaris će tribat bit iznad svojih mogućnosti. Drugi polufinalni par nudi puno više neizvjesnosti. Jadran na domaćen terenu želi ponoviti nedavni uspjeh iz lige prvaka kada su također igrali isti suparnici, a Splićani su dobili „gospare“ 12-11. Međutim, Jadran ovaj susret dočekuje dosta oslabjen. Fale in dva bitna igrača, Krapić i Bego, obojica centri. To je popriličan hendikep, međutim to ih nikako ne smi obeshrabrit. Nadan se da će tribine bit krcate, da će to bit prava fešta od vaterpola kakvu samo Split napravi. Baš ta atmosfera tribala bi dat krila Jadranašima da pokušaju opet trijumfirat protiv moćnih Dubrovčana. Jug u ciloj dosadašnjoj sezoni ima samo jedan poraz, onaj od Jadrana u Splitu prije nekoliko tjedana. Nakon toga su bitno digli formu, dobili su Mladost u Gružu 14-10, a u ligi prvaka pobijedili su ruski Sintez.

Očekuje nas vrlo neizvjestan turnir, jer kup je uvik bija prepun iznenađenja i teško je ikoga unaprid otpisat. Prvu utakmicu igraju Mladost i Solaris, potom slidi prava vaterpolo poslastica, sudar bivših europskih prvaka, Jadrana i Juga.

Post je objavljen 23.11.2019. u 15:37 sati.