Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PROTIV SVAKOG NASILJA NAD ŽENAMA!


SENZIBILIZIRANJE I OSVJEŠTAVANJE JAVNOSTI

Ženska soba – Centar za seksualna prava u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava i Domom za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji „Duga – Zagreb” organizira javnu akciju u nedjelju 24. studenog 2019. godine na trgu Petra Preradovića, Cvjetni trg, u Zagrebu od 11 do 13 sati

Cilj javne akcije jest obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25.11.2019. i početak globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ te doprinijeti senzibilizaciji i osvještavanju javnosti o nasilju nad ženama i seksualnom i obiteljskom. Nadalje, javnom akcijom osigurat će se širenje informacija o radu Ženske sobe i Centra za žrtve seksualnog nasilja te Doma za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji „Duga – Zagreb” čime će se osigurati informiranje javnosti o mogućnostima zaštite, pomoći i podrške u slučaju doživljavanja nasilja.

Na javnoj akciji će se dijeliti edukativno-informativni materijali, a prisutni će imati priliku vidjeti fotografije nastale u okviru fotografskog natječaja „1 od 3“ žene te glasati za pobjedničku fotografiju koja će nakon javne akcije biti izvješena u Gradskom poglavarstvu Grada Zagreba u sklopu izložbe koju organizira Dom za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji „Duga – Zagreb” povodom obilježavanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.
Javna akcija je sastavni dio kampanje „1 od 3” koja je financirana od strane Grada Zagreba, Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava. Nositeljica kampanje je Ženska soba – Centar za seksualna prava. Partnerska organizacija je Dom za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji „Duga – Zagreb“.

Kontakt osoba:
Anamaria Drožđan-Kranjčec, dipl. iur.
Voditeljica pravnog tima Ženske sobe
Tel: 01/6119-174
Mob: 091/6161-227
e-mail: zenska.soba@zenskasoba.hr



Post je objavljen 23.11.2019. u 06:11 sati.