Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marivall01

Marketing

Tko i što me nervira?

Nerviraju me Vlada, Sabor, 99 % političara , novinari, učitelji, vijesti.....nastavi niz.
I pitam se kako se ne nervirati kad nikako da čujem pitanja i odgovore koji su istiniti. Inače sam "sretna" umirovljenica jer kaže moj Premijer da je bar ova Vlada pokazala da brine o umirovljenicima. Ja mislim da više brine o ovima koji štrajkaju jer njima i te "male" plaće u postotku rastu višestruko u odnosu na mirovine. I ona učiteljica na Markovu trgu bori se ne za svoja prava, već za prava svih onih koji su omalovažavani (malo je umirovljenika koji to nisu ). I zašto ja onda imam mirovinu 2.207,33 kn. Mnogi imaju i manje. A svi se bore za nas. U stvari i treba da je tako jer se nismo u stanju izboriti za to da nam bude bolje. A mogli bi. Ima nas mnogo. Previše, ali to je posljedica svih godina krize kad su se radnici doslovno tjerali u mirovinu. Većina bez otpremnina. A svi smo punoljetni i imamo pravo glasa. Imamo dakle i mogućnost da u Sabor uvalimo bar 10 zastupnika. Pogotovo kad ih se bira 151 iako bi ih po Ustavu moglo biti i 101.

U mirovinu ni onda ni sada nisi mogao poslati one što žive na državnoj sisi. I sve ih je više. Baš kao i učitelja. I uvijek sam spremna potrubiti za obrazovanje, ali ne i za sustav u kojem je učitelja sve više, a učenika sve manje. Ni 9,5 učenika na jednog učitelja. Kažu sindikalci da su im plaće 6000,00 kuna, da su im koeficijenti premali. Da su koeficijenti nepravedni je činjenica, ali to još uvijek ne znači da su im koeficijenti premali već da su mnogima preveliki.

A opet su im plaće premale kad pomisliš da svaki vijećnik od najmanje općine do najvećeg grada primi u 2-3 mjeseca naknadu za par sati rada u visini njihove plaće. A što tek onda reći o mirovinama. I zato me nervira kad se na tim prosvjedima ne nađe bar 5 osoba koji bi na komadu kartona ispisali kolika im je mirovina ili plaća.

U svemu je tome najtužnije da su plaće državnih službenika i namještenika javne. Zašto onda taj podatak ne možeš dobiti tako da npr. ubaciš u tražilicu plaće saborskih zastupnika i dobiješ popis svih plaća. Ubaciš plaće učitelja, ministara, liječnika, medicinskih sestara i dobiješ popis. Ubaciš naknade vijećnika i dobiješ popis.

Da ne bude sve crno bio je i jedno javljanje iz Vukovara u kojem je mladi liječnik rekao kako nema namjeru otići iz zemlje jer osjeća obavezu da se oduži društvu koje ga je školovalo.



Post je objavljen 22.11.2019. u 06:23 sati.