Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PREGOVORI PREDSTAVNIKA VLADE I SINDIKATA 13. STUDENOG


VLADA PONUDILA UČITELJIMA 2 % POSTO OD 1. SRPNJA 2020.

Na pregovorima o povećanju plaće koji su vođeni u srijedu 13.11. između predstavnika sindikata i Vlade u čijem je svojstvu na pregovorima bio ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović dogovor nije postignut
Branimir Mihalinec predstavnik sindikata učitelja je rekao da je Vlada učiteljima ponudila da će od 1.srpnja 2020. dati dodatak od 2%. I da će taj sporazum vrijediti do prosinca 2022. Dodatak od 2% je manje od povečanja koeficijenta od 2%. Vlada je čak dala manju ponudu od one o kojoj se sada učitelji izjašnjavaju” – izjavio je Branimir Mihalinec te dodao “ Hrvatska ne zaslužuje ovakvu Vladu. Ova Vlada je kočničar svih reformi obrazovanja koje se žele pokrenuti”. Sindikat učitelja je dobio informaciju da nakon petka štraj više neće biti plaćen.

Ministar Aladrović je ponuđenu ponudu objasnio na način da “ su razlike na prethodnu ponudu, s obzirom da smo mogli vidjdeti u nekakvom javnom komuniciranju da sindikati nisu uvjereni u to da ćemo mi (Vlada RH) zaista povećati plaću za 2% ukoliko novi sustav plaćanja postignemo do 30.6 .Tu smo dodali i primjerak sporazuma koji želimo potpuisati odmah , koji bi odmah stupio na snagu, s odgodnim trajanjem, tu smo pokazali vrlo jasnu obvezu” rekao je ministar Aladrović.
Da podsjetim, učitelji traže koeficijent plaće od 6,11 radi zaostajanja visine plaće od 2012. godine
Štrajk u nastavi 14. studenog biti će u Virovitičko - podravskoj i koprivničko- križevačkoj županiji.
(mzz)


Post je objavljen 14.11.2019. u 05:29 sati.