Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Deset najvećih nada svjetskog nogometa

Današnji nogomet ubrzano napreduje u svim segmentima.Igra se dinamično, brzim protokom lopte, a sve veću ulogu igra i fizička snaga igrača, poglavito u zračnim duelima. U takvom, modernom nogometu opstaju samo oni najspremniji i psihički najstabilniji. Upravo zbog nemogućnosti opstajanja među najboljima neki od velikih svjetskih talenata nikada nisu ostvarili vrhunske karijere, iako su, obzirom na potencijal to trebali ostvariti. Ovaj tekst posvećen je najperspektivnijim nogometašima današnjice, onima koji bi po svemu trebali već ove sezone steći punu afirmaciju i pokazati svu raskoš talenta.

Jedan od najboljih mladih stopera svijeta zasigurno je Juventusov dragulj Matijs De Ligt. Prošle sezone bio je jedan od stožernih igrača Ajaxa koji je stigao do polufinala lige prvaka. Ovoga ljeta pratili smo i iščekivali rasplet trakavice oko njegov transfera, te je na kraju završio u torinskom gigantu. Za sada ima dosta problema s prilagodbom, njegove ovosezonske prezentacije nisu ni blizu prošlosezonskih, te nam ostaje vidjeti kako će odigrati ostatak sezone.




Među deset najperspektivnijih igrača svoje mjesto našao je i norveški dvojac, Erling Halland te Martin Odegard. Upravo potonji bio je vruća tema mercata prije nekoliko godina kada je iz svoje domovine odlučio realizirati transfer u Primeru prihvativši ponudu madridskog Reala. Nakon tog začuđujućeg transfera, uglavnom je bio na posudbama. Nije skretao pozornost na svoje igre, sve dok ovoga ljeta nije preselio u redove Real Sociedada. Igra zaista fantastično, i ukoliko ovako nastavi čeka ga sjajna budućnost. Drugi norveški wunderkind je Halland , napadač koji ove sezone predvodi napad austrijskog Red Bull Salzburga. Dobio je šansu i u ligi prvaka , i vrlo dobro je iskoristio. Ima sve predispozicije za uspjeh .



Još jedan Nizozemac našao je svoje mjesto na ovom popisu. Riječ je o igraču Ajaxa Donny Van de Beku. Talentirani veznjak, uz već ranije spomenutog De Ligta, jedan je od najzaslužnijih za čudesno Ajaxovo polufinale lige prvaka prošle godine. Imao je brojne ponude za transfer tijekom ljeta, ali odlučio je ostati u Amsterdamu. Zadržat ćemo se još malo kod Nizozemaca. Frank De Jong također je bio ključan igrač Ajaxa lani, a nagrada je stigla u vidu transfera u Barcelonu . Nakon uspješnih prezentacija u dresu Kopljanika , nastavio je u istom ritmu i u katalonskom gigantu. Standardni je prvotimac , igra jako dobro i na pravom je putu da uspije.



Još jedan igrač fantastično igra posljednje dvije sezone. Riječ je Daniju Olmu koji briljira u dresu zagrebačkog Dinama. Pruža odlične igre u kontinuitetu, jedan od najtraženijih krilnih igrača svijeta i vjerujem da će već na zimu realizirati inozemni transfer.


Svoje mjesto na ovoj listi pronašao je i potentni argentinski napadač Lautaro Martinez. Ovaj mladić počeo je dobivati priliku krajem prošle sezone, te je odmah pokazao sve svoje kvalitete. Pruža vrlo dobre igre u Interu, trese protivničke mreže i oduševljava čitav nogometni svijet.


Rumunjski wunderkind Ianis Hagi bio je ponajbolji pojedinac svoje nacionalne selekcije na europskom prvenstvu za igrače do 21 godine. Zaista zanimljiv igrač koji može igrati na više pozicija, a najviše je pokazao kao polušpica.


Veliki talent je i Rafael Leao , ovoljetna akvizicija Milana. Igra na poziciji napadača, zasada se pokazao kao najisplativije pojačanje "rossonera" ovoga ljeta. Uz dostatnu minutažu, može mnogo pokazati već ove sezone.


Listu desetorice najvećih svjetskih talenata zatvara Philip Foden, jako zanimljiv igrač u rosteru Pepa Guardiole. Daroviti napadač zasada igra jako malo, što i ne čudi obzirom na konkurenciju u napadu Manchester Citya. Pokazao je što zna čim je dobio i najmanju šansu da zaigra, te uz pravilan igrački razvoj vrhunska karijera ne bi trebala doći u pitanje.


Eto, to je moje mišljenje kako bi trebala izgledati nogometna budućnost za nekoliko godina. Ova desetorica mladića trebala bi voditi glavnu riječ u svjetskom nogometu, te bi mogli međusobno voditi veliku borbu za osvajanje zlatne lopte.



















Post je objavljen 12.11.2019. u 11:23 sati.