Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magneto

Marketing

Zrelost, punoljetnost, nešto slično tome

Danas nam je godišnjica braka, punoljetni smo. Možemo počet vozit i pit, dobro ne svugdje, ali negdje možemo.
Jedinog su uklještila leđa. Starimo. I Pas nam stari.
Utješna je ta činjenica starenja, zajedno.

Bivši kolega se rastavio nakon dugogodišnjeg braka, je, ima ta banalna činjenica da dugogodišnji brak ne znači nužno i sretnu vezu. On i tad bivša žena su nastavili živjeti zajedno u jedinom stanu kojeg su oboje posjedovali. Nisu uspjeli prodati stan, nisu uspjeli isplatiti jedno drugoga, a ostalo je dovoljno poštovanja da nitko nikoga ne izbaci na ulicu. Radila sam s njim godinu dana, pa ne znam što se kasnije s njima dešavalo, ali u tih godinu dana žena, koja tada nije radila, mu je uredno kuhala ručak i peglala košulje. Jer što će sada s njim, čovjek je na poslu po cijele dane, a ona ionako ne radi, pegla i kuha za sebe, pa što onda ne bi i za njega.
Jednom je i doveo novu djevojku, u taj svoj stan koji je dijelio sa bivšom ženom. Kaže da su ionako bili u njegovoj sobi. Htjela sam ga pitati da li im je bivša ujutro skuhala i kavu kad je već i sebi kuhala, ali toliko dobri ipak nismo bili.

Ima ta jedna prijateljica StareMajke koja je uvijek bila spremna podijeliti mudrosti svake žene za zadovolj(e)nog muža. Ozbiljno, žena je bila hodajući priručnik ponašanja pravih žena i kućanica iz 50-ih godina. Uvijek nasmijana, podgrij mu papuče prije nego iti uspije skinuti cipele.
Nešto kao, nikad ne hodaj raščupana po kući jer on vanka ipak sreće sve te fino počešljane i namirisane žene, pa pogled na onu rospiju doma je veliki problem. Iz istog razloga nikad nemoj smrdjeti po kapuli, šufigavanju jer b(l)ože moj one tamo u svijetu to sebi nikad ne bi dozvolile.
Otkako sam saznala da ju je muž ostavio zbog drugog muškarca trčim prati kosu čim zažutim kapulu, za svaki slučaj.

Zavaljeni u subotu navečer uz pizzu, pivo i filmski maraton dok osjećam težinu njegove ruke na svom koljenu. U pidžami, rašćupana, sa Pasitom na dnu nogu. Volim nas ovako dosadne, bez pompe, kerefeka, stalnih dokazivanja i ukrštavanja rogova, u svim poznatim situacijama i pozama,
stare i bolućih leđa
'Jer ja to zaslužujem'

Post je objavljen 10.11.2019. u 10:17 sati.