Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

BJELINA U PLAVOMslika: digital art

Smrznuo se cvijet pod snijegom, bijelo me iznenadilo, okrznulo me i pomislih, da stavim neki prigodan stih, ali neću, jer tom bijelom maestru ne želim otkriti svoj put prema nepoznatim slovima što ih razumiju samo vile i anđeli.

Kad je bjelina osvijetlila moj unutarnji zid i svojim nevidljivim plaštem ga je razotkrila, pružila mu se sjena u nedogled, zidovi u nama, zidovi izvan nas, granice, nema slobode u nama, zatvoreno trgujemo emocijama kao na lošoj tržnici propalih osjećaja.

Ne mogu protiv crnih bezbojnih pjesama, ne mogu niti protiv ludo crvenih riječi koje odvode u maštu, znam samo da trebam piti ono što istječe s izvora promjena, znam da trebam u sebi otopiti zid i pustiti ga da otplovi prema daljinama.

Danas vidjeh sebe u tvojim očima...danas... i kako me je iznenadila ova bjelina koja leprša kroz hladnu noć, iznenadiše me moje slike u tvojim očima, ipak sam ti još u modi, potpisat ću srcem, zapečatiti poljupcem.

Ne vjerujem riječima, vjerujem tvojim plavim očima.


napisano: 14.12.2007. u 20:38h na portalu iskrica-weblog, a iz 1. zbirke poezije "Sjena duše", strana 353.
http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=213016

i 15.9.2011. objavljeno na portalu Magicus:
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=68378http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Post je objavljen 09.11.2019. u 12:00 sati.