Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ADRIATIC WOOD DAYS U DUBROVNIKU



KONFERNCIJA O TRGIVIUNI, PROIZVODIMA, BIOMASI I GOSPODARENJU DRVETOM

Hrvatski drvni klaster priprema Peto izdanje konferencije Adriatic Wood Days u Dubrovniku početkom prosinca 2. i 3. 12. 2019. Prema informacijama iz Uprave hrvatskog drvnog klastera,tijekom dva dana, središnja sektorska konferencija na Mediteranu ugostit će brojne stručnjake iz sektora, kreatore politika, predstavnike sveučilišta i ostale relevantne sudionike iz svijeta businessa, medija, istraživanja i razvoja koji će raspravljati o temama vezanim za dizajn proizvoda, veću upotrebu drva u gradnji, gospodarenju šumama na otocima, trgovinu drvom i drvnim proizvodima, položaju biomase i bioenergije, važnosti kvalitete certificiranja itd.

U nedjelju, 1. prosinca, za sudionike konferencije biti će organizirana studijska posjeta mediteranskoj šumi u blizini Dubrovnika. S obzirom na to da ovaj tip šuma čini četvrtinu svih šuma u Hrvatskoj, posjeta će biti prilika za učenje o svim njenim specifičnostima

Kao i prethodnih godina, konferencija će obuhvatiti četiri tematski povezane međunarodne konferencije iz područja šumarstva,1. prerade drva,2. bioekonomije, bioenergije i biomase,3. proizvodnje namještaja i 4. kreativne industrije. Vodeći stručnjaci analizirat će trenutnu situaciju u ovim sektorima i predlagati rješenja za mogućnost poboljšanja.

Važan dio konferencijskog programa bit će vezan uz EU projekte i financiranje – tvrtke, institucije za istraživanje i razvoj, udruženja i konzultanti će imati priliku izraziti svoje ideje i dogovoriti suradnju jedni s drugima na projektima. Jedan od partnera konferencije bit će Centar kompetencija Vinkovci koji će predstaviti projekt ROSEWOOD financiran u sklopu programa Obzor 2020.

Bioenergy Europe, neprofitna međunarodna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu koja okuplja nacionalne asocijacije i tvrtke iz cijele Europe, je jedan od glavnih partnera ovogodišnje konferencije u Dubrovniku. Iako su peleti sve popularniji iz godine u godinu kao održivo i „zeleno“ rješenje za proizvodnju topline i energije, i dalje nisu dovoljno zastupljeni u europskim kućanstvima.

Strategije pametne specijalizacije su ključni elementi nove kohezijske politike koja je usmjerena na postizanje rezultata, s naglaskom na rast kroz inovacije. Na taj način regijama se pomaže da na najbolji način iskoriste svoje prednosti te se pozicioniraju u globalnim lancima vrijednosti, ali i da oforme strateška partnerstva s ostalim regijama koje imaju komplementarnu snagu u sličnim prioritetnim područjima kako bi dosegli postavljene ciljeve gospodarskog razvoja.

Hrvatski drvni klaster
Kršnjavoga 1, 10000 Zagreb
T. +385 1 6329 111 / info@drvniklaster.hr , www.drvniklaster.hr
www.drvniklaster.hr




Post je objavljen 09.11.2019. u 10:59 sati.