Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/theartofbeingyourself

Marketing

Svrstavanje u kategorije, astrologija, đotiš

"Izvedeni su različiti pokušaji kategoriziranja stilova mišljenja i čak i cijelih tipova osobnosti, kako bismo bolje shvaćali i organizirali ljude. Te kategorije mogu biti manje ili više korisne ako se sjetimo da su samo način razmišljanja o stvarima, a ne i same stvari. Sustavi tipova osobnosti nerijetko su spekulativni te nisu osobito pouzdani jer naše osobnosti ne žele mirno sjediti, već su sklone nemirno skakati iz okvira koje ispitivači domisle."

Ken u "Elementu"

Potpuno se slažem s ovim. Ne volim bilo kakva kategoriziranja ljudi, ne volim ni da se mene kategorizira. Pokušaji da se to napravi nikad ne mogu ići u bit, nikako ne mogu ući u jedinstvenost pojedinca, bez obzira što ga mogu u nekoj mjeri opisati.
Isto mislim i o astrologiji i đotišu, koji preko natalne karte govore "točno o vama". I te discipline, bez obzira na svoju složenost, mogu samo dati naznake čovjekovih karakteristika, razdoblja u kojem se nalazi, koja su bila i koja će biti. Ali to je sve daleko od biti, bez obzira koliko oni koji se bave time bili uvjereni da u svojim rukama imaju bog zna kakav alat. Oni su u zabludi. Čovjek mora potpuno ući u svoju bit, ulagati stalni trud oko toga, biti pozoran, preispitivati se, djelovati, istraživati i biti u bitnom smislu potpuno u svome životu, sam biti djelatni pokretač, a ne ovisiti o slici neba u trenutku njegovog ili njenog rođenja i nečijoj interpretaciji te karte. Poznavanje i slušanje sebe, ostvarivanje komunikacije i sklada sa svojom najdbubljom dubinom, sve drugo, pa tako i astro analize i testovi osobnosti, u usporedbi s tim osobnim uvidom i radom naprosto su isprazni.

Post je objavljen 08.11.2019. u 11:23 sati.