Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Alice Robinson- skijaška senzacija s Novog Zelanda

Prije devet dana započela je nova skijaška sezona. Svjetski kup tradicionalno se otvara utrkom u švicarskom Soldenu. U ženskoj veleslalomskoj utrci dogodilo se veliko iznenađenje. Pobjedu je odnijela novozelandska tinejdžerica Alice Robinson. Nakon prve vožnje bila je na drugom mjestu, sa zaostatkom od 14 stotinki za vodećom Mikaelom Shiffrin. Druga vožnja donijela je dosta teške uvjete na stazi, bilo je lijepo sunčano vrijeme, što je dovelo do „pucanja“ staze koja je postala teška i zahtjevna. Robinson ima tek 17 godina, i bilo je veliko pitanje hoće li uspjeti spojiti dvije kvalitetne vožnje, ili će puknuti pod pritiskom. Dogodilo se ovo drugo, od samog starta krenula je hrabro i beskompromisno, povećavajući svoju prednost sve više i više. Kroz cilj je prošla kao prva, što je značilo najmanje drugo mjesto za nju. Odmah nakon nje niz stazu se spustila braniteljica naslova pobjednice svjetskog kupa, Amerikanka Mikaela Shiffrin Teški uvjeti na stazi zadali su joj dosta problema, te je završila utrku na drugom mjestu, sa šest stotinki zaostatka za Robinson. Novozelandska tinejdžerica šokirala je svijet, još uvijek maloljetna djevojka ostvarila je prvu pobjedu u svjetskom kupu! Iznenadila sam se kada sam vidjela da nakon prve vožnje drži drugu poziciju, i zajedno sa mojim tatom , od kojeg sam i nasljedila ovu veliku ljubav prema sportu, navijala za nju da uspije pobijediti. Baš smo komentirali kako bi to bila sjajna najava nove sezone, da konačno Shiffrin dobije malo zdrave konkurencije. Međutim, tek je početak, još je puno fantastičnih utrka pred nama, i nemoguće je prognozirati konačan rasplet, ali u tome i je draž sporta.


Kod Alice Robinson se od najranijeg djetinjstva vidio skijaški talent, a potvrda toga stigla je malo prije početka srednjoškolskog obrazovanja, kada je pobjedila na prestižnim juniorskim utrkama, U-14 i U-16, gdje pobjeđuje u veleslalomu. Nastupila je i na zimskim olimpijskim igrama 2018. i zauzela 35. mjesto u veleslalomu. Slijedio je nastup na svjetskom prvenstvu u Areu, a potom i na juniorskom svjetskom prvenstvu, gdje je osvojila zlatnu medalju u veleslalomu.

Ova talentirana skijašica, zanimljivo , rođena je u Sydneyu, a njeni roditelji su zajedno sa još dvoje svoje djece preselili u Queenstown. Tamo pohađa srednju školu, uz aktivno skijanje . Alice ima sve predispozicije za uspjeh, a ja joj od sveg srca želim da uspije, te sam sigurna da ćemo još puno slušati o njoj.





Post je objavljen 05.11.2019. u 17:17 sati.