Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/theartofbeingyourself

Marketing

Kao putnik bez prtljage

Zadnjih dana mi se često pojavi poneki od stihova iz "Jedra za oluju". Odlična, odlična pjesma.

kao putnik bez prtljage koji putuje u sebi
možeš stići bez da kreneš i kad nitko drugi ne bi


Ponovo sam je čuo na radiju i ponovo se iznenadio. Opet na istoj stanici, na Laganiniju Rijeka (tko im samo smišlja promjene naziva radio postaje; misle da će nešto postići s tim; napolitanka je napolitanka, bez obzira na novo pakiranje), izgleda da netko tamo privatno voli ovu pjesmu, nema drugog objašnjenja zašto bi se vrtila dva puta u tjedan dana. A možda i ima - slučajno se omaklo.
Na Laganiniju sam prije oko 2 godine, tada se vjerojatno zvao Soundset Trsat, tko bi pratio te sve kozmetičke promjenice, bio na audiciji za radijskog voditelja. To mi je već dugo, dugo želja i probao sam na svim releventnim postajama u ovom području. U tome do sada nisam uspio, a u međuvremenu sam shvatio da klasični radijski posao i nije za mene, bez obzira što me nešto u tome privlači. Znam ja dobro što me privlači, ali na taj način to ne mogu izvesti, ali imam osjećaj da bi se mogao pojaviti neki novi način, u nekom drugačijem aranžmanu. Nešto mi se mota po glavi po tom pitanju, tu i tamo, nije da je nešto čemu prvestveno težim, nego usput, pa ćemo vidjeti. Kada sam Ani, koja je u sferi svog osobnog razvoja otišla daleko, spomenuo tu moju želju za radijom, ona se iskreno iznenadila i komentirala da me ona ne vidi u tom svijetu, da je to za mene banalno, da me vidi u nečem posve drugom itd. I u pravu je. Što ne znači da neću doći do tog studija i mikrofona na neki moj način.

Kada nakon dugog puta stigneš ti do svoga cilja
tvoji nestati će snovi jer postali su zbilja
možda shvatiti ćeš tužan da sve nije k'o u priči
jer putovati je nekad bolje nego stići

Posebno mi se (trenutno) sviđa ovo "kao putnik bez prtljage koji putuje u sebi..., kad nitko drugi ne bi." "Bez da kreneš" fizički, ali iznutra, to je pravo pravcato putovanje, avantura bez premca. To se može povezati s onim što sam rekao o općem kretanju. Ovo je suprotni pristup - svoje vlastito kretanje. Ali što je problem kod takvog kretanja i putovanja? Zašto ljudi ne vole ići svojim putem, iako ih jedino njihov jedinstveni put može potpuno ispuniti? Zato jer je teže, opasnije i rizičnije.

Post je objavljen 04.11.2019. u 08:02 sati.