Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

OTOK ŠOLTA JE JOŠ BEZ IJEDNOG HOTELA


U PLANU JE HOTEL S PET ZVJEZDICA

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Vlada je 31. listopada proglasila strateškim investicijskim projektom prvu fazu projekta turističkog naselja "Uvala Livka, Otok Šolta" na otoku Šolti, a troškovi projekta su gotovo 509 milijuna kuna.
Šolta je otok u srednjoj Dalmaciji u južnoj Hrvatskoj, nedaleko od Splita, zapadno od otoka Brača, koji administrativno pripada Splitsko-dalmatinskoj županiji. Na njemu živi oko tisuću i pol stanovnika.

U uvali Livka na otoku Šolti predviđa je izgradnja elitnog turističkog naselja, sa hotelom s pet zvjezdica, kapaciteta oko sto soba, te sa spa i wellness centrom, restoranom, caffe barom i klubom na plaži za goste hotela. U sklopu projekta planirana je i gradnja 29 vila i 23 bungalova, koji će biti brendirani te se u prvoj fazi izgradnje planira otvaranje novih 250 radnih mjesta. Tvrtka Azurna uvala osnovana je još 2005., od kada se i priprema taj projekt, pri čemu njen direktor Milenko Bijedić najvećim izazovom ocjenjuje infrastrukturu u području uvale Livka. Tamo je samo prirodni ambijent i treba realizirati pristupne i interne ceste, predvidjeti opskrbu vodom i električnom energijom sa trafo stanicama te sistem otpadnih voda sa svim neophodnim pročistačima, da bi se moglo početi s gradnjom. Investitor u taj projekt biti će britansku investicijska kuća Dolphin Capital Investors, a predviđanje je, bude li sve išlo po planu, objekti prema projektu trebali bi biti završeni 2023. godine.
Na otoku Šolti koji je površine 52 kilometra kvadratna za sada nema nijednog hotela, osim privatnog turističkog smještaja.Sve je samo iskonska priroda, šuma, prorodne plaže i more, bez ikakvog djelovanja čovjeka.


Post je objavljen 03.11.2019. u 10:02 sati.