Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

sanduk

najprije da razjasnimo šta znači riječ 'sanduk'. sanduk je turska riječ za kutiju od drva. gajba je nešto sasvim drugo, iako mnogi sanduke u kojima žive to zovu gajbama. gajba je prozračna kašeta za skladištenje i transport povrća ili ribe, dok je sanduk ka ćiba sa punim stranicama.

no dobro, držmo se priče o sanduku. evo čitan kako bi tano neki seljaci u ukrajni mogli bit bogatiji za najmanje deset ijada dolara jer in je nećak, koji se baj d'vej razumi u modne trendove reka da je taj sanduk u kojem oni drže hranu za kokoši napravija luis viton još davne 1880 godine i sad je najveća misterija kako se taj skupocjeni sanduk naša kod običnih ukrajinskih seljaka. kako stvari stoje mogli bi in ga i konfiscirat jer nijedan seljak u njihovoj familiji nije uto vrime moga kupit sanduk od luisa vitona, pa bi se moglo postavit i pitanje porijekla imovine. što je vrlo vjerojatno jer bogati se za sebe uvik pobrinu.

no, pustimo mi te buržoaske pizdarije o imenu. šta jednom seljaku koji drži hranu za kokoši u drvenom sanduku to znači? znači to da mu miš neće uč u sanduk jer ima poklopac a pošto je drveni upija i vlagu iz kukuruza. znači seljaka boli kurac ko je sanduh napravija važno je samo jedno, a to je da je on funkcionalan svojoj svrsi. isti je kurac i sa okvirima za očale. prodaju ti komad plastike sa potpison, a leće besplatno. šta mene koji kurac interesira ko je potpisa taj komad plastike!? njegova jedina svrha je da drži leće, jer su leće bez njega nekorisne, neš i valjda stavit uruke ka da gledaš kroz dalekozor.

šta oču reč. oču reč da je ta snobovska buržoazija nametnik društva i da sa njom društo kao takvo gubi svoju funkcionalnu vrijednost. npr. posljedni kovač u dalmaciji nemore priživit jer više niko ne koristi motiku za okopat vinograd, a i zašto bi kad imaju hondinu frezu. e ali da se kojin slučajen taj kovač zove luis viton za motike, a ne kotromanović onda bi njegove motike imale astronomske cifre, al gle zajeba, nijedan buržuj se nikad nije uvatija motike pa onda posljedično i motika kotromanović nemore postič neku cijenu na dražbi u sotesbija ili u kristisa. znači, sve to triba odjebat i reč da je sanduk, sanduk a motika, motika.

Post je objavljen 30.10.2019. u 10:34 sati.