Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mela

Marketing

Doba od revolucije


300. post zaslužuje big revolution

Dragi moji, znate me kao borca, ratnicu i onu koja vodi svoje bitke protiv vjetrenjača. Upravo sam saznala nešto što san tribala znat oduvik i zato pišen ovaj post da se dobro ispucan.

Prvo ću sasut svu rafalnu paljbu na sve one koji su prijetvorni, koji lažu i mažu, koji su slatkorječivi bez prave podloge iskrenosti, koji za svoju korist iskorištavaju tuđe povjerenje.

Nakon rafalne paljbe slijedi torpedni napad bez upozorenja, sa svim raspoloživim sredstvima. I atomski s lijeva i atomski s desna. Nek se praši. Nek sve ide u p… materinu.

Povjerenje u ratu je zajebana stvar. Nikome, baš nikome ne triba virovat, jer neprijatelj je primazan svin mastima. Neprijatelj uvik vreba i traži slabu točku. Kod nas žena ratnica pucaju na ranjivost, nježnost i povjerenje; na čežnju, toleranciju, naivnost, humanost…

No ova ratnica, koja ima i svoju ratničku odoru, upravo objavljuje i rat samoj sebi: nema više povjerenja, nema više razumijevanja, nema više davanja druge šanse, nema više oprosta, nema više vjere u ljude, nema više… nema.

Ovaj rat za mene je završija. Ja san pobjednica. Nisan primjenjivala taktičke varke, a neprijatelj je; nisan kršila Ženevsku konvenciju, a neprijetelj je; nisan širila kontrobavještajne poruke, a neprijetelj je; nisan neprijatelja mučila ni degradirala, a neprijetelj je. Bila san poštena ratnica, prepoštena i pošteno san rat dobila. O ozljedama i ratnoj šteti neću vas davit. To je dio koji triba pritpit.

A sad iden pokopat mrtve i oplakat nedužne žrtve!!!

Spomenik ovon ratu nek bude pisma koju davno napisah.

Ratnica

vojnikuša
ljubavi
gazi blatnjavim
puteljkom
gorda
snažna
pobjedonosna
naoružana do zuba
s jednom mišlju

koraci njeni
zvone
u tišini

ona gazi sve jače
u duboko blato
i šljapka
ne osvrćući se

njena sjena
čas je iza
čas ispred nje
no ona gazi
u susret
neprijateljici svojoj
u okršaj
koji donosi
pobjedu

njena kosa
se ne vijori
njeno lice
je ozbiljno
njen pogled je mrk

ona gazi
ne posustaje

ona je
ratnica
ljubavi
u borbi protiv
mržnje
koja se u njoj
rađa

veljača 2014.




Post je objavljen 30.10.2019. u 01:46 sati.