Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

"Kad ih pijem, osjećam se bolje"

Jel možete vjerovat da je onaj pričuljak o Kafetinu stigo do brojke od 29 736 ljudi? Evo i danas komentara, lajkova, svaštanešta. Pa ajde kad smo već oko farmacijskih tema da se osvrnem na poklon mojih dragih kolegica s posla, koje su se silno potrudile i složile mi tematsku košaru, sa sastojcima o kojima sam ispisala neke tekstove. Znači ima u košari avzac za kolače, teglica ajvara i pekmeza od marelica, toaletna torba, čips, hulahopke, već spomenuti Kafetin i afrička šljiva. O svemu je tome bilo riječi na ovoj stranici,.

Pitam - ko je išo u ljekarnu po Kafetine i afričku šljivu? Ta i ta. Dobro, jel barem bila gužva kad si kupovala? Jesi objašnjavala za šta ti treba afrička šljiva? Kaže ona - ma nisam, kad sam došla na red rekla - dajte mi jedan Kafetin, i jedan Prolajf ( valjda se tak zove, to nije bilo u košari ) i jednu afričku šljivu. Žena bez riječi donijela, ja platila i bris van.
Ono, bilo bi puno zanimljivije da je naletio neko poznat pa je vidio kak trpa šljivu u torbu; al bi bilo štofa za šuškanje.
Zapravo me to malo podsjetilo na jednu vrlo davnu zgodu o čovjeku kojem je ženska kolegica s posla dala cedulju i novce i zamolila ga da ide u ljekarnu kupit joj tablete. Ono šta mu nije rekla je da treba kupit tablete za kontracepciju. On dakle nije imo pojma šta kupuje, biće mislio da su neke tablete za bolove il bogapitajšta. Dođe na red, pita ga magistra kad je pročitala šta piše na cedulji:
- Za koga je ovo?
- Za mene - kaže on pun samopouzdanja.
Ona ga gleda ko osmo svjetsko čudo.
- Za vas? Pa kolko dugo vi to pijete?
- Bome dugo godina - odgovara on i dodaje - kad ih pijem osjećam se bolje ( koristeć tekst iz reklame da ispadne šaljiv i misleć da su to čudotvorne tablete koje rješavaju recimo glavobolju u roku sad ).
- Dajte malo pričekajte, molim vas.
Ona odlazi po šeficu, koja dolazi, stavlja naočale i upućuje mu isto pitanje:
- I vi stvarno ovo pijete?
- Pa ne bi kupovo da ne pijem, gospođo. U čemu je problem?
Ona odgovara pred punom ljekarnom:
- Pa u tome šta imate cedulju na kojoj piše da vam trebaju kontracepcijske tablete. Zato nas zanima jel ih stvarno vi pijete i zašto, il je krajnji konzument neko drugi.
Kasnije, kad je prepričavo svoju nevolju, reko je da mu se neznatno maglilo pred očima i da je mislio propast u zemlju od srama. Skrušio se ko prvoškolac i šaptom objasnio da zapravo ne pije on to sranje sa papira nego mu treba za kolegicu, koja nije smatrala za shodno da ga uputi u tajnu onoga šta joj treba kupit.
- Pa mogli ste odma tako reć, a ne da doktoriramo jel da zovemo hitnu da vas vozi na detaljne pretrage glave.
Spakirale mu kutiju sa tabletama i ceduljom, on jedva pogodio na vrata od beda, a kolegicu je umalo živu proguto ko vuk Crvenkapicu i spomeno joj se šire i uže familije.

U toj ljekarni više nije kupovo al baš ništa. Ni ulicom nije prolazio.

( photo - tematska košara )
Post je objavljen 29.10.2019. u 19:53 sati.