Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Koliko vrijedi dobra slika


Zabilježiti trenutak fotografijom i predstaviti ga drugima, da bi ga oni doživjeli onako kako smo ga mi doživjeli. Izgleda jednostavno no ipak ima mnogo upitnika iza toga kako će ga osjetiti oni koji gledaju fotografiju. Najlakše je uzeti fotić ili mobić i okinuti. U nama ostaje uspomena na ono što smo mi doživjeli u tom trenutku. To je dio fotke koji promatrač nema u sebi, nema taj naš trenutak. Zbog toga, često samo o nama ovisi da li će netko doživjeti ono što smo mi u tom trenutku osjećali ili će gledati fotografiju bez našeg unutarnjeg doživljaja, samo kao fotku koju mu pokazujemo.

Vođen takvim mislima, uvijek nastojim odabrati na koji način nešto snimiti, kako objekt vidim ja, kako ga vidi kamera a kako će ga vidjeti netko tek kroz fotku. Sve je relativno dobro kada snimamo nešto što ne zahtijeva puno razmišljanja, dovoljno je okinuti. No puno puta samo o nama ovisi hoće li lijepi trenutak biti propala fotografija kojoj je mjesto u košu za otpad ili ćemo ipak uspjeti prikazati željeno.

Da svaka loša fotka nije za koš pokazuje i primjer zlatne ribice iz prošlog posta. Krasna ribica koja pliva u kanti vode, ne čeka na miru da ju fotkam, nedovoljno svjetla i tek trenutak dva za učiniti fotku. Mogu li biti gori uvjeti za snimiti dobru fotku?

Plakati za fotkom ili ju pokušati ispraviti? Rezultat je vidljiv. Drago mi je da sam uspjeo iz loše fotografije učiniti lijepu sliku i predstaviti zlatnu ribicu na pravi način.








Post je objavljen 29.10.2019. u 10:59 sati.