Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

DAJANIN OVOGODIŠNJI -VELIKI SUSRET- S SCENARIJIMA I CRTAĆIMA!


Veoma neobičan naslov rekli bismo, ali naslov koji govori sve ono što ćemo u kratkim crtama pojasniti. Naime reč o velikom ''literarnom susretu'' Dajane Diverno s scenarijima po njenim romanima i scenarijima za crtanim filmovima i bajkama za decu. Nešto što nije u sferi nečeg s čime se Dajana kao književnica ustvari i bavi. Ako malo bacite pogled unazad uvidećete da objavljuje većinom kriminalističke romane s tu i tamo nekim delom s aromom večitog ljubavno-istorijskog klasika. Izuzetno retko (jednom u 50 godina najverovatnije) se bavi i nekim književnim akrobacijama, ali o tom drugom prilikom.
Ono što je sama Dajana rekla već u decembru 2018 bilo je da 2019 godinu sigurno beleže scenariji i neke stvari za najmlađu čitalačku publiku. Svakako da je rešila da jednu godinu posveti i tome, jer je sfera te književnosti nešto u čemu je bila pravi zabušant. Tako da smo ove godine videli spektakularno delo ''The first anthology'' s samo 20 scenarija za filmove i ''Fairy tales 1'' – Cd- disk s bajkama na par jezika. Takođe i mnogo slika koje su pratile temu scenarija i bajki i crtanih filmova. A ko šlag na torti ili ona jagoda na šlagu – bila je činjenica da su 5 scenarija za animirane filmove za najmlađe takođe spremna, tako da je i njen veliki susret s svim tim temama ipak bio uspešan. Jest' da je ona u januaru govorila – ''Od ove godine ću da svisnem!'' Ili ''Ja ne volim da pišem scenarije!'' ili ''Kako da uspešno završim scenario za crtani, da li će biti OK, deca su iskreni kritičari i kod njih se ne može omanuti!''... Pored svega tog mislimo da sve čega se dohvatila ipak je privela kraju i ova godina je s te strane poprilično uspešna.
Ne znamo šta je zacrtala za sledeću godinu,mada je ovo možda jedna od izuzetno dobrih godina Dajane Diverno posmatrano s kreativno-literarne strane.


Post je objavljen 27.10.2019. u 11:22 sati.