Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

KRITIČKO PROMIŠLJANJE O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI - U NATJEČAJU

NATJEČAJ - " MI MOŽEMO ZAJEDNO"

Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama, ulica fra Filipa Grabovca, Zagreb, nositelj je projekta #MIMOŽEMOJEDNAKO koji je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Partneri na projektu su Hrvatska zajednica županija, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića i SŠ Stjepana Sulimanca.
Što želimo postići?
„ Mi možemo jednako“ naziv je projekta Hrvatske zajednice županija, koji je započeo 1. ožujka ove godine, a kojim se potiče učenike osnovnih i srednjih škola na kritičko promišljanje o rodnoj ravnopravnosti u cjelokupnoj zajednici. Kroz projektne aktivnosti očekuje se povećati svijest o rodnoj ravnopravnosti, spolnim stereotipima i rodnoj diskriminaciji kod učenika osnovnih i srednjih škola te njihovih učitelja i nastavnika.
Partnerstvom organizacija civilnog društva, visokoobrazovnih ustanova te osnovnih i srednjih škola nastoji se podići svijest o spolnim stereotipima i nužnosti rodne ravnopravnosti kao važnim ciljevima održivog razvoja. U vezi s tim otvoren je i natječaj od 15. listopada 2019. do 15. siječnja 2020. godine
Cilj natječaja je da učenici, uz pomoć učitelja i nastavnika, izraze odgovore na neka od sljedećih pitanja:

• Kako izgledaju tipični muškarci i žene - dječaci i djevojčice?
• Postoje li neke razlike između muškaraca i žena - dječaka i djevojčica?
• S kim se druže? Kakve prijatelje imaju? Kako se ponašaju sa svojim prijateljima?
• Kojim slobodnim aktivnostima i hobijima se bave?
• U koje škole idu? Kakvi su u školi?
• Gdje rade i kakve poslove obavljaju?
• Što se događa ako se ponašaju kao osobe suprotnog spola?

Učenici od prvih do četvrtih razreda osnovne škole mogu sudjelovati na natječaju tako da likovne uratke koji se bave pitanjima rodne ravnopravnosti i spolnih stereotipa pošalju poštom na adresu: ured Hrvatske zajednice županija – Savska cesta 41, 10 000 Zagreb. Prilikom izrade radove očekuje se pomoć i kreativno usmjerenje od strane nastavnika, a radovi se predaju uz obaveznu suglasnost roditelja.
Obrazac suglasnosti dostupan je na LINKU Internet adrese http://www.hrvzz.hr/novosti/hrvatska_zajednica_zupanija/pocinje_kreativni_natjecaj_mi_mozemo_jednako-41845

Svaki učenik ili učenica može u natječaju sudjelovati s maksimalno tri svoja rada.
Učenici od petih do osmih razreda osnovne škole te srednjoškolci mogu sudjelovati tako da fotografije i video materijale koji se bave pitanjima rodne ravnopravnosti i spolnih stereotipa pošalju na e-mail mozemojednako@hrvzz.hr. Suglasnost roditelja obvezna je za sve učenike i učenice mlađe od 16 godina života, a stariji od toga trebaju priložiti obrazac na LINKU.
Video materijali ne smiju trajati dulje od dvije minute, a u izradi jednog videa ne smije sudjelovati više od pet učenika. Video materijali mogu biti dostavljeni u obliku linka ili kao datoteka putem nekih od servisa za slanje (primjerice WeTransfer).
Program financira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Švicarsko hrvatski program suradnje.






Post je objavljen 23.10.2019. u 14:15 sati.